logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Duurzame energie op locaties waterschap'
09feb 2017

Duurzame energie op locaties waterschap

Op 6 februari 2017 is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen waterschap Hollandse Delta en energie- en grondstoffenbedrijf HVC. Hierin is afgesproken om duurzame energie te gaan opwekken op locaties van het waterschap. Het gaat daarbij om de ontwikkeling van zonne- en windenergie. De groene stroom die opgewekt wordt, gebruikt het waterschap voor eigen locaties op weg naar energieneutraliteit. De overeenkomst is getekend door heemraad Cok Sas van waterschap Hollandse Delta en algemeen directeur HVC Dion van Steensel.

Energieneutraal

“Waterschap Hollandse Delta wil in 2020 minimaal 40% duurzame energie produceren als inzet om te werken aan de ontwikkeling van een lange termijn perspectief van energieneutraliteit”, aldus heemraad Cok Sas. “Klimaatverandering is een van de grote uitdagingen waarvoor we staan. Met behulp van duurzame energie kunnen we die bedreiging verminderen.” Directeur HVC Dion van Steensel: “De verwachting is dat we binnen twee jaar kunnen starten met een aantal zonne- en/of windenergie projecten. Eerst gaan we samen met het waterschap de locaties bepalen. Daarna volgt een fase voor onder andere vergunningsprocedures en het aanvragen van subsidie. Met de samenwerking ondersteunt HVC het waterschap bij de realisering van zijn duurzaamheidsdoelstellingen”.

Over waterschap Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta (WSHD) is één van de 21 waterschappen in Nederland. Op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, IJsselmonde, Hoeksche Waard en het Eiland van Dordrecht zorgt Hollandse Delta voor schoon en voldoende water en voor veilige dijken en wegen. Net als andere waterschappen wordt WSHD dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering en daarmee het belang van duurzame energie. Het faciliteren van initiatieven zoals wind en zon die bijdragen aan duurzame energie past uitstekend bij de duurzaamheidsopgave die het waterschap zich gesteld heeft. Meer informatie over WSHD: www.wshd.nl.

Over HVC

HVC is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders (46 gemeenten en 6 waterschappen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland). HVC zet zich in om zoveel mogelijk afval te scheiden zodat het opnieuw kan worden gebruikt. Daarnaast produceert HVC duurzame energie. Deze wordt geleverd aan gemeenten en waterschappen en sinds kort ook aan particulieren (HVC KringloopEnergie). Verder ondersteunt HVC gemeenten en waterschappen om lokaal te verduurzamen via zonne- en windenergie. Duurzame energie (warmte, elektriciteit en gas) haalt HVC uit afval, biomassa, zon en wind. Meer informatie over HVC: www.hvcgroep.nl



Deel dit bericht met je vrienden!