logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Akkoord over Bouw Stougjeshof'
23dec 2016

Akkoord over Bouw Stougjeshof

Binnenkort verrijzen er in Oud Beijerland 47 appartementen voor mensen met een zorgvraag. Jan Schep van Schep B.V. en Jan Windey van Stichting Cavent tekenden vandaag de overeenkomst voor de bouw van het Stougjeshof in Poortwijk.

Stougjeshof is geïnspireerd op de middeleeuwse hofjes maar heeft wel een hele moderne vormgeving. “In die oude hofjes zag je dat iedereen wat voor de andere bewoners betekende. Dat willen we hier ook bereiken. “ zegt Jan Windey” Je woont er zelfstandig in je eigen appartement maar zorg en hulp zijn altijd dichtbij. De mensen in Stougjeshof zijn niet alleen maar mensen die begeleiding nodig hebben, maar vooral ook mensen die iets kunnen geven aan de gemeenschap”.
Naast de hulp voor elkaar zal er voor iedere bewoner van Stougjeshof professionele zorg beschikbaar zijn.

Cavent biedt tot toe vooral zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. In Stougjeshof zullen ook ouderen komen wonen en een klein aantal woningen is ook geschikt gemaakt voor mensen met lichamelijke beperking. Voor de zorg aan ouderen zal Cavent gaan samenwerken met Alerimus.

Het plan biedt ook een ontsluiting voor Poortwijk. Tot nu is het terrein tussen de Beetsstraat en de Stougjesdijk een afgesloten terrein. In het ontwerp van RoosRos  Architecten is er ruimte voor veel groen dat ook door omwonenden toegankelijk is.

In het ontwerp is sterk gelet op duurzaamheid. Zo komt het gehele dak vol te liggen met zonnepanelen. De toekomstige bewoners zullen samen een energiecollectief vormen zodat de opbrengst van de zonne-energie geheel aan hen ten goede zal komen.

Stougjeshof wordt een echt Hoeksche Waards project. Zowel Cavent als Schep zijn geworteld in de Hoeksche Waard en voor het ontwerp wordt getekend door RoosRos uit Oud Beijerland.

“Ook alle mensen die zich tot nu toe hebben aangemeld bij Cavent voor Stougjeshof wonen al in de Hoeksche Waard”  aldus  Jan Windey. “Wij vinden bij Cavent de verbinding met de lokale gemeenschap ook van grote waarde”

Aansluitend werden ook de overeenkomsten tussen Schep en bouwbedrijf Van Leeuwen getekend
Naar verwachting zal in april 2017 gestart kunnen worden met de bouw en de eerste bewoners zullen er ongeveer een jaar later in kunnen trekken.



Deel dit bericht met je vrienden!