logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste sleutels uitgereikt aan bewoners nieuwbouw Bevershoek fase 3d'
22dec 2016

Eerste sleutels uitgereikt aan bewoners nieuwbouw Bevershoek fase 3d

De herstructurering van de 's-Gravendeelse wijk Bevershoek, of 'De Nest', zoals vooral ouderen deze wijk nog noemen, nadert haar voltooiing. Donderdag 22 december 2016 was dan ook een feestelijke dag voor een aantal toekomstige huurders. De op één na laatste rij huurwoningen is opgeleverd en dus mochten de bewoners de sleutels in ontvangst nemen.

Uit handen van Gerda Huiskamp kregen de dames Schoenmaker en v. d. Brink naast de officiële eerste sleutel ook nog een fraaie bos bloemen overhandigd. De nu opgeleverde huurwoningen maken deel uit van fase 3d. De laatste rij nieuwe huurwoningen zal als alles volgens plan verloopt ergens einde januari 2017 worden opgeleverd. Daarmee zal dan de nieuwbouw in de wijk Bevershoek voltooid zijn.

De eerste nieuwbouwwoningen (appartementen aan de Oranjestraat) verrezen in 2009. Na de oplevering van de laatste nieuwbouw zal de bestrating ook deels worden vernieuwd en tussen de flats zal een parkje en wandelgebied worden gerealiseerd door de gemeente Binnenmaas. Naast de nu opgeleverde huurwoningen worden binnenkort ook nog koopwoningen opgeleverd. De nieuwbouw die nu gereed is gekomen is gesitueerd tussen de Marijkstraat en de Wilhelminastraat. In de Marijkestraat verrees eerder ook nieuwbouw, terwijl in de Wilhelminastraat oude woningen werden gerenoveerd en als zogenaamde kluswoning werden verkocht door HW Wonen.

Herstructurering ingrijpend proces

De nieuwbouw in de wijk Bevershoek zorgt er ook voor dat op de langere termijn de wijk leefbaar blijft én aantrekkelijk wordt om er te wonen. De wijk Bevershoek is een wijk die grotendeels gebouwd werd na de Watersnoodramp van 1953. In die periode moest er flink gebouwd worden om de groeiende woningnood het hoofd te bieden. Inmiddels voldeden de woningen uit die tijd echter niet meer aan de hedendaagse eisen voor bijvoorbeeld beschikbare woonruimte. Middels de herstructurering van de wijk werd én wordt ook het gebrek aan parkeerruimte aangepakt.

De historie van dit nieuwbouwproject gaat terug naar het jaar 2005, toen de voormalige Christelijke Woningstichting ’s-Gravendeel met het plan kwam om een gedeelte van de naoorlogse wijk Bevershoek te herstructureren. Dit zou een grote opwaardering van de wijk gaan betekenen. Hierna volgde een periode waarin volop overleg werd gevoerd met de zittende bewoners, de bewonerscommissie en de gemeente 's-Gravendeel. De eerste nieuwbouw in de wijk Bevershoek werd in 2009 afgerond.

Alle relevante informatie betreffende de nieuwbouw in de wijk Bevershoek is uiteraard te vinden op de website van HW Wonen: http://www.hwwonen.nl/Deel dit bericht met je vrienden!