logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Convenant huisvesting van vergunninghouders'
21dec 2016

Convenant huisvesting van vergunninghouders

De vijf Hoeksche Waardse gemeenten, woningcorporatie HW Wonen en SOHW (Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard) hebben vorige week het ‘Convenant inzake huisvesting van vergunninghouders’ ondertekend. Een aanzienlijke stap waardoor de huisvesting van vergunninghouders optimaal  kan worden gefaciliteerd.

Wat wordt geregeld in het convenant?

In het convenant wordt ingegaan op de mogelijke herverdeling van de taakstelling over de vijf gemeenten en de inzet van HW Wonen. Ook de coördinerende taak van SOHW, het samenwerkingsorgaan van de regiogemeenten, staat hierin beschreven.  

Vlotte match

Door herverdeling van de taakstelling over de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard kunnen deze elkaar helpen om aan de taakstelling te voldoen. Ook kunnen vrijkomende woningen voor vergunninghouders flexibeler worden ingezet. Het aanwijzen van een coördinator zorgt voor een vlotte match tussen vergunninghouder en woning. Hierdoor kan het proces voor het huisvesten van vergunninghouders aanzienlijk worden versneld.

Betrokken partijen 

HW Wonen en Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (werkend voor de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard) hebben bij het tot stand komen van het convenant nauw overleg gevoerd met het COA, de provincie Zuid-Holland en het OndersteuningsTeam Asielzoekers en Vergunninghouders (OTAV).Deel dit bericht met je vrienden!