logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mantelzorgcomplimenten persoonlijk bezorgd'
15dec 2016

Mantelzorgcomplimenten persoonlijk bezorgd

Zaterdagmorgen 10 december 2016 om 10.00 uur verzamelde een groep college- en raadsleden uit de vijf Hoeksche Waardse gemeenten zich bij restaurant Koningshoeve in Klaaswaal voor de start van de bezorgactie van de “Blijk van Waardering”. Ieder van hen brengt deze week een aantal  mantelzorgcomplimenten persoonlijk bij de mantelzorgers thuis.

Tijdens de Dag van de Mantelzorg op 29 oktober. zijn de eerste vijf exemplaren van de Blijk van Waardering – een VVV bon van € 50,-,  uitgereikt. Deze week gaan college- en raadsleden op pad  om mantelzorgers persoonlijk te bedanken voor hun inzet voor iemand uit hun naaste omgeving. ‘Deze zorg is natuurlijk onbetaalbaar, en we realiseren ons dat de inzet van mantelzorgers niet in geld of een cadeau uit te drukken is.  Maar we willen vooral als gemeentebestuurders op deze manier onze dank uitspreken voor alle zorg en aandacht die mantelzorgers geven aan een ander’, aldus wethouder Arie Mol die namens de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard verantwoordelijk is  voor de mantelzorgondersteuning.

Bestuurders op pad

De 14 bestuurders die deelnemen aan de bezorgactie voor de Blijk van Waardering kregen zaterdag ieder drie enveloppen mee om aan een mantelzorger  in hun eigen gemeente persoonlijk te overhandigen.

“We doen heel graag aan deze bezorgactie mee” reageerden de raadsleden, “want ook voor de politiek is het belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van wat er speelt bij deze doelgroep. Bij het overhandigen kunnen we wellicht ook met de mantelzorgen spreken over hoe iemand mantelzorger geworden is. En wat mantelzorger zijn betekent voor iemand  in iemands leven.”

Blijk van Waardering voor Kerst bezorgd

Mantelzorgers die deze week niet persoonlijk een  Blijk van Waardering  thuisbezorgd hebben gekregen, hoeven zich overigens niet ongerust te maken. Leden van de Hoeksche Waard Runners stoppen nog voor de Kerstdagen de overige 777 Blijken van Waardering bij mantelzorgers in de brievenbus.

Aanvragen

Heeft u als mantelzorger dit jaar nog geen Blijk van Waardering aangevraagd? Neemt u dan voor
31 december2016 contact op met  MEE ZHE, de organisatie in de Hoeksche Waard die mantelzorgers op allerlei manieren kan ondersteunen. Dat kan telefonisch via (0181) 33 35 07 of per e-mail via: servicebureau@meezhz.nl.

Ook wanneer u zelf ondersteuning ontvangt kunt u voor uw mantelzorger(s) de Blijk van Waardering aanvragen. Echt doen, want uw mantelzorger verdient het!Deel dit bericht met je vrienden!