logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderen brengen burgemeester Borgdorff ontbijtje'
08nov 2016

Kinderen brengen burgemeester Borgdorff ontbijtje

Dinsdag 8 november 2016 brachten 28 kinderen uit groep 3 van CBS ’De Schelp’ uit Puttershoek een ontbijtje bij burgemeester Borgdorff in het gemeentehuis. In de Raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.

Burgemeester Borgdorff onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de burgemeester en zijn echtgenote uitgebreid kennis met de kinderen en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jantje Beton

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Borgdorff symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, bij deze 14e editie het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken.

Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit groep 3 namen de cheque met een bedrag van € 150,- in ontvangst. Burgemeester Borgdorff kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten.

Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.



Deel dit bericht met je vrienden!