logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Voetbaljeugd VV Strijen mijdt voorlopig kunstgrasveld'
04nov 2016

Voetbaljeugd VV Strijen mijdt voorlopig kunstgrasveld

Voetbalvereniging Strijen laat haar jeugdspelers uit voorzorg, en in overleg met de gemeente, voorlopig geen gebruik maken van het kunstgrasveld op het complex aan de Sportlaan. Dit naar aanleiding van de ontstane onrust over het gebruik van gemalen autobanden op kunstgrasvelden.

Uit voorzorg en om geen onnodige discussie te krijgen wordt het kunstgrasveld op het sportcomplex van VV Strijen vanaf 8 november 2016 niet meer gebruikt door de jeugd. De jeugdspelers wijken uit naar veld drie. Om daar ook in de avonduren te kunnen trainen plaatst de gemeente Strijen tijdelijk mobiele verlichting rond veld drie.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de KNVB zien overigens geen reden om te stoppen met sporten op kunstgrasvelden. De minister heeft het RIVM opdracht gegeven om met spoed extra onderzoek te doen. De resultaten van dit onderzoek worden aan het eind van het jaar verwacht. De gemeente Strijen en de voetbalvereniging achten het verstandig de resultaten van dit onderzoek af te wachten. Tot die tijd mijdt de jeugd bij de VV Strijen het kunstgrasveld.

Begin oktober besteedde het televisieprogramma Zembla aandacht aan de mogelijke gezondheidsrisico’s van sporten op kunstgrasvelden. Zembla richtte zich daarbij op kunstgrasvelden ingestrooid met zogenaamd rubbergranulaat, gemaakt van gebruikte autobanden. Ook voetbalvereniging Strijen maakt gebruik van een met rubbergranulaat ingestrooid kunstgrasveld.Deel dit bericht met je vrienden!