logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Officiële handeling start nieuwbouw Open Waard'
31okt 2016

Officiële handeling start nieuwbouw Open Waard

Een feestelijke middag donderdag 27 oktober 2016, vooral voor de toekomstige bewoners van de nieuwe Open Waard, want pal naast de bouwlocatie van het nieuw te bouwen woon-zorgcomplex werden de symbolische 'eerste palen' geslagen. Hiermee werd de start van de nieuwbouw officieel gemarkeerd. Geholpen door wethouder Van Leenen, Trix van Os van Alerimus, Jeremy Mans namens Groepscare, Petra van Petra’s Hairline en Ben Pluimer van HW Wonen, sloegen bewoners van de Open Waard vijf kleine paaltjes de grond in.

Voordat dit gebeurde werden de vele tientallen aanwezigen getrakteerd op een leuke pantomime act uitgevoerd door de artiesten van 'Turn Up'. Hierna werden de vijf paaltjes vakkundig de grond in geslagen met behulp van imposante houten hamers. Vervolgens werden alle aanwezigen in 'Het Praathuis' getrakteerd op koffie met oliebollen van bakker Boender. Na een vijftal toespraken waren er ook nog heerlijke bitterballen van Effe Om en pizzapunten van Bellisimo Milano, allen ondernemers uit de buurt. Het oude Zorgcentrum de Open Waard was sterk verouderd. De woon- en leefomstandigheden van de bewoners voldeden niet meer aan de eisen van nu. Ook het naastgelegen wijkwinkelcentrum is aan vervanging toe. HW Wonen, Alerimus en gemeente Oud-Beijerland hebben daarom samen een nieuwe Open Waard ontwikkeld: een moderne en kwalitatieve woonservicezone met diverse voorzieningen. De Open Waard is hiermee één van de drie woonservicezones in Oud-Beijerland. De nieuwe Open Waard wordt straks het kloppende hart van Zoomwijck. Een plek waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend zich meteen thuis voelt. Men vindt er alles op het gebied van zorg en alles wat een wijk doet leven. Alle sprekers benadrukten dat het project weliswaar complex is, maar dat men in goed overleg en nauwe samenwerking tot een plan is gekomen waar straks de hele buurt van gaat profiteren.

Nieuwbouw gaat waarschijnlijk ruim een jaar duren
Het nieuwbouwplan bestaat uit een woon- en een zorggebouw met in het midden een levendig plein. Op de daken komen gezellige, groene daktuinen. Op het plein is ruimte voor ontmoeting tussen bewoners van de Open Waard en bewoners van de wijk. Wie de nieuwe Open Waard bezoekt, ervaart straks een warm welkom. In fase 1 wordt het nieuwe zorggebouw gerealiseerd. In dit gebouw (vier verdiepingen) komen woningen voor cliënten van Alerimus. Vanaf het centrale ontmoetingsplein kan men rechtstreeks het gezondheidscentrum van Groepscare binnen wandelen met onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek. Hier bevindt zich ook een gezellig grand café met mogelijkheden tot het creëren van aparte ruimtes waar de hele wijk gebruik vankan maken. Supermarkt ALDI krijgt aan de zijde van de Zoomwijcklaan een plek in het gebouw, net als een aantal andere winkels uit het huidige wijkwinkelcentrum. De bouw is in handen van bouwbedrijf Waal uit Vlaardingen en zal als alles meezit over ruim een jaar zijn afgerond. Vervolgens zal er medio 2018 gestart worden met de realisatie van het woongebouw.Deel dit bericht met je vrienden!