logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Stijlvolle ondertekening' oplevering nieuwe 'Rembrandt''
05okt 2016

'Stijlvolle ondertekening' oplevering nieuwe 'Rembrandt'

Een heugelijke middag, afgelopen dinsdag 4 oktober 2016, voor iedereen die betrokken is bij de bouw van het nieuwe zorgcomplex 'Rembrandt' in Oud-Beijerland. In het zojuist opgeleverde gebouw werd door de drie directeuren van de organisaties, die bij de realisatie betrokken zijn de officiële oplevering bekrachtigd middels handtekeningen 'in stijl'.

De heren Pluimer (directeur-bestuurder HW Wonen), De Pijper (directeur Zorgwaard) en Van Mierlo (directeur Van Mierlo Bouwprojecten) namen in de hal van de gloednieuwe 'Rembrandt' het penseel ter hand om vervolgens, in 'de stijl van de meester', elk hun handtekening aan het canvas toe te vertrouwen. Daarmee was de oplevering van het prachtige zorgcomplex officieel een feit geworden. De 'Rembrandt' zal de inmiddels behoorlijk verouderde 'Egmontshof' gaan vervangen. Als alles volgens plan verloopt kunnen de bewoners op 14 november aanstaande verhuizen naar het nieuwe pand. Nico de Pijper, directeur van Zorgwaard gaf een toelichting op de 'Rembrandt': 'Wij zijn heel blij met de 'Rembrandt'. De oude Egmontshof dateerde uit 1975, maar toonde en voelde inmiddels ouder aan. Het was echt niet meer van deze tijd'. HW Wonen heeft samen met Zorgwaard en Van Mierlo Planontwikkeling B.V. en Van Mierlo Bouwprojecten B.V. uit Maasdijk de nieuwe 'Rembrandt' gerealiseerd. Het nieuwe gebouw is op zo'n honderd meter van de oude Egmontshof gebouwd. Dit was uiteraard een bewuste keuze, want hierdoor konden de bewoners in de vertrouwde omgeving blijven wonen. Na de verhuizing zal de oude Egmonsthof uiteindelijk de slopershamer 'op bezoek' krijgen en op termijn zullen daar woningen gaan verrijzen.

Levensloop bestendige appartementen

Het gehele project 'De Rembrandt' bestaat overigens uit twee delen. Deel I is nu met de oplevering van het nieuwe zorgcomplex afgerond en deel II kan zonder ongelukken over een goede maand worden opgeleverd. Dit is een fraai, eigentijds vormgegeven woongebouw met 73 appartementen en tevens een kinderopvang op de begane grond. De appartementen zijn vooral bedoeld voor 55 plussers. Het zijn levensloop bestendige appartementen, die ruim van opzet zijn. Van de 73 woningen zijn er 47 bedoeld voor mensen met een lichte zorgvraag. De bewoners van deze appartementen wonen in principe zelfstandig en kunnen gebruik maken van de zorgfuncties welke in het zorggebouw worden aangeboden. De overige 26 appartementen hebben een eigen entree. De 13 appartementen op de 4e woonlaag worden in eerste instantie door Zorgwaard toegewezen. De 13 appartementen op de 5e woonlaag worden allen regulier verhuurd door HW Wonen. Met de realisatie van dit imposante wooncomplex spelen Zorgwaard en HW Wonen ook al in de toekomstige vergrijzing. Op vrijdag 3 juli 2015 werd de symbolische eerste steen gelegd voor het nieuwe woonzorgcomplex 'Rembrandt'. Een kleine anderhalf jaar later is dit unieke project in Oud-Beijerland tot ieders tevredenheid afgerond.Deel dit bericht met je vrienden!