logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
16sep 2016

Jury Molenprijs bezoekt molen De Goede Hoop

De jury van de BankGiro Loterij Molenprijs 2016 heeft donderdag een bezoek gebracht aan de korenmolen De Goede Hoop aan de Molenweg in Mijnsheerenland. De jury was die dag op tournee langs de vier molens in ons land die dit jaar voor de landelijke Molenprijs zijn genomineerd. De molen aan de Binnenmaas was in de ochtenduren als eerste aan de beurt. Daarna reisde het gezelschap achtereenvolgens door naar de molens in Ulvenhout, Loenen en Hasselt.

De jury van de Molenprijs bestaat uit Karel Loeff (voorzitter), directeur van de Bond Heemschut, Sascha Baggerman, directeur/coördinator van de Vereniging Restauratie Opleidings Projecten (ROP) en Christian Pfeiffer, journalist bij Enter Media en molenaar. De jury bepaalt elk jaar welke molenprojecten worden genomineerd door de BankGiro Loterij Molenprijs.

Molenaars en andere vrijwilligers van de Stichting Molens Binnenmaas (SMB) voeren tot en met 3 oktober intensief actie om via www.molenprijs.nl/degoedehoop stemmen te werven voor de molen in Mijnsheerenland. De molen die de meeste stemmen trekt, wint de hoofdprijs van € 50.000. Dat bedrag komt de molenstichting precies tekort om een restauratie die in totaal € 215.000 kost, te kunnen financieren.

Bij het bezoek van de jury waren ook de voorzitter van de Vereniging De Hollandsche Molen, Nico Salm, medewerkers van de Vereniging en enkele bestuursleden en vrijwilligers van de Stichting Molens Binnenmaas aanwezig. Bestuurslid Hans Wybenga leidde het gezelschap rond en vertelde over de geschiedenis en het herstelplan. Hij maakte ook melding van de recente instemming van de raadscommissie Maatschappelijke Zaken van de gemeente Binnenmaas met het voorstel om € 15.000 voor dit restauratieplan uit te trekken.

Als alles goed gaat kan in december met het herstel worden begonnen en kan de molen in mei volgend jaar weer draaien. Daarmee zal de laatste van de acht molens in de gemeente Binnenmaas hersteld zijn. De juryleden toonden zich geïnteresseerd in de biotoop en de technische bijzonderheden van de molen en zij informeerden naar de manier waarop op dit moment in de hele Hoeksche Waard actie gevoerd wordt om de BankGiro Loterij Molenprijs. - 



Deel dit bericht met je vrienden!