logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opening Multifunctionele accommodatie Westmaas'
12sep 2016

Opening Multifunctionele accommodatie Westmaas

Op woensdag 14 september 2016 is om 16.00 uur de officiële opening van de nieuwe scholen en gymzaal (mfa) aan de Van Koetsveldlaan/ Beatrixlaan in Westmaas. Het complex wordt geopend door de heren Bert Tuk van CSG De Waard en Luc van Heeren namens de onderwijsbesturen, René Meere van bureau Valtos Architecten & Adviseurs en wethouder Henk van Etten. Aansluitend is er tot 20.30 uur open huis en kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het nieuwe gebouw.

In 2015 is gestart met de bouw van een nieuwe school voor zowel o.b.s. De Vlashoek als c.b.s. De Weerklank. Daarbij wilde de gemeente graag een accommodatie waar ook de gymlessen een plaats in kregen en waarin diverse activiteiten georganiseerd kunnen worden. Met deze nieuwbouw is dit optimaal gelukt. De beide scholen en de gymzaal hebben plek gevonden onder één dak. Daarbij is de gymzaal zowel geschikt voor sportactiviteiten als voor andere activiteiten, mede door aanwezigheid van een podium.

Naast de bundeling van de verschillende functies, was er ook een duidelijke wens om een duurzaam gebouw te realiseren. Dit is gelukt met onder andere een zogenaamd groen dak, zonnepanelen en gebruik van duurzame materialen als aluminium kozijnen en bamboe.



Deel dit bericht met je vrienden!