logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Feestelijk diner voor bewoners nieuwe seniorenwoningen'
23aug 2016

Feestelijk diner voor bewoners nieuwe seniorenwoningen

Een feestelijke middag afgelopen donderdag 18 augustus voor de nieuwe bewoners van de onlangs door HW Wonen opgeleverde seniorenwoningen in Maasdam en Piershil. De bewoners van deze fraaie nieuwbouwwoningen kregen in restaurant Golden Lion in Klaaswaal een uitgebreid diner aangeboden van HW Wonen. Zowel in Piershil als in Maasdam werden in juli de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners.

Omdat beide dorpen een flink eind uit elkaar liggen had HW Wonen gekozen voor een locatie die ongeveer tussen Maasdam en Piershil gesitueerd is. De keuze was mede daarom op Restaurant Golden Lion gevallen. Een prima keuze, want de tientallen bewoners genoten van een heerlijk diner. Namens de beide gemeenten waren de wethouders Den Boer (Korendijk) en Van Etten (Binnenmaas) aanwezig. Beiden stonden in hun toespraken nog even stil bij het grote belang dat nieuwbouw ook juist voor de kleinere dorpskernen heeft. 'Mede dankzij deze nieuwbouw kunnen nu ook flink wat ouderen in Maasdam blijven wonen', verduidelijkte wethouder Van Etten. Er waren verder ook flink wat overeenkomsten tussen de nieuwbouw in de beide dorpen. Zowel in Piershil als in Maasdam moesten b.v. eerst verouderde woningen worden gesloopt, voordat de nieuwbouw van start kon gaan.

In beide dorpen verliep de bouw heel voorspoedig en konden de nieuwe woningen keurig volgens de planning worden opgeleverd. In de Maasdamse Burgemeester Groeneveld de Katerstraat verrezen acht woningen en in Piershil zeven. De levensloop bestendige huizen zijn ruim en voldoen uiteraard aan de modernste wooneisen. Zowel in Maasdam als in Piershil was er veel interesse in de seniorenwoningen. De afgelopen twee jaar realiseerde HW Wonen ook seniorenwoningen in diverse straten in de Strijense Oranjewijk en in het centrum van Maasdam. Recente onderzoeken van o.a. de ANBO en landelijke overheid hebben aangetoond dat er de komende jaren een sterk groeiende vraag zal zijn naar betaalbare, levensloop bestendige seniorenwoningen. Het aantal senioren stijgt behoorlijk door de naoorlogse geboortegolf en de toegenomen levensverwachting. Veel ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen of zijn daartoe gedwongen omdat de bejaardenzorg steeds meer buiten instellingen wordt geplaatst. HW Wonen speelt daarom nu reeds in op de groeiende vraag naar dit type woningen.Deel dit bericht met je vrienden!