logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sociale media zijn leuk!'
19aug 2016

Sociale media zijn leuk!

Sociale media als Facebook, Instagram en Whatsapp zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Superhandig voor wie snel contact wil leggen, entertainment zoekt of op zoek is naar nieuws dat aansluit op zijn of haar belevingswereld of beroepveld.

Omdat sociale media niet alleen heel leuk is, maar ook risico’s met zich meebrengt, besteedt het jongerenwerk van de Stichting Welzijn Hoeksche Waard in samenwerking met de Bibliotheek Hoeksche Waard en Stichting de Overbrugging hier aandacht aan middels een mediacampagne. Deze campagne richt zich op de ontwikkeling van bewustwording en zelfredzaamheid op sociale media.

De campagne richt zich met name op tieners, jongeren en hun ouders in Oud-Beijerland en de directe omgeving. Er komen gedurende de looptijd van ongeveer een jaar vier thema’s aan bod. De thema’s krijgen elk drie maanden de aandacht via verschillende kanalen, zoals posters, Facebook-berichten, nieuwsberichten van verschillende partners en uiteindelijk voorlichtingen. Elke drie maanden is er een thema voor tieners en jongeren én een thema voor ouders.

Al eerder is het thema ‘sexting’ en ‘verslaving’ aan bod gekomen. Wie nog eens terug wil lezen wat hier allemaal over voorbij is gekomen, kan dit terugvinden om de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard, www.debhw.nl.

Vanaf september gaat het tweede thema ‘fun’ van start. Social media heeft een grote meerwaarde als het om vermaak en socializen gaat. Wie kijkt er niet af en toe een grappig filmpje dat door iemand is gedeeld? Buiten entertainment wordt social media ook veelvuldig gebruikt voor het leggen en onderhouden van sociale contacten.

Meer informatie omtrent de mediacampagne kan men vinden op de Facebookpagina van Jong Beijerland www.facebook.com/jongbeijerland, de website van de bibliotheek www.debhw.nl en de website van Jong Hoeksche Waard www.jonghoekschewaard.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!