logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gezocht: enquêteurs voor Ouderen Behoeften Onderzoek in 's-Gravendeel'
20jul 2016

Gezocht: enquêteurs voor Ouderen Behoeften Onderzoek in 's-Gravendeel

In ’s-Gravendeel wordt een Ouderen Behoeften Onderzoek uitgevoerd. Het doel van dit onderzoek is het in kaart brengen van de leefsituatie en behoeften van thuiswonende 60-plussers.

Initiatiefnemers zijn de heer T. Kardol (Hoogleraar Active Ageing) en mevrouw A. de Vos (Senior onderzoeker ouderenzorg). Gemeente Binnenmaas faciliteert de initiatiefnemers en de Algemene Seniorenbond ’s-Gravendeel (ASG) en de PCOB verlenen medewerking aan het onderzoek door enquêteurs in te zetten.

Vrijwilligers gezocht

Er zijn echter nog niet voldoende enquêteurs die zich hebben aangemeld om te helpen bij het verspreiden en ophalen van de vragenlijsten. Deze enquêteurs kunnen bewoners eventueel ook helpen bij het invullen van de vragenlijst of het beantwoorden van vragen.

Wilt u meehelpen de uitvoering van het Ouderen Behoeften Onderzoek in ’s-Gravendeel mogelijk te maken, dan kunt u zich als enquêteur aanmelden bij de heer G. Sint Nicolaas (e-mail: gstn@kpnplanet.nl, telefoon: 06 30016437) of de heer C. van Twist  (e-mail: cvantwist@hotmail.com, telefoon: 078-6733073) van de ASG.

Onderwerpen die bij het onderzoek aan de orde komen zijn onder meer persoonskenmerken van de respondenten (zoals leeftijd, burgerlijke staat, opleiding), de gezondheidssituatie en zelfredzaamheid, de huisvestingssituatie (zoals de kwaliteit van de woning en de leefbaarheid van de buurt) en de maatschappelijke participatie (zoals deelname aan het verenigingsleven en het geven van mantelzorg).

Het Ouderen Behoeften Onderzoek wordt afgenomen bij een representatieve steekproef van mannelijke en vrouwelijke senioren in de leeftijdscategorieën 60-69, 70-79 en 80+.

Scholingsbijeenkomst 27 juli

Op woensdag 27 juli is er van 14.00 tot 15.30 uur een scholingsbijeenkomst voor de enquêteurs voor het Ouderen Behoefte Onderzoek in het Trefpunt, Weegje 3 in ’s-Gravendeel.

De onderzoeksresultaten worden uiteindelijk gepresenteerd in een symposium voor inwoners van ’s-Gravendeel en betrokken instanties. Het is de bedoeling dat de resultaten van dit onderzoek worden afgezet tegen het huidige (ouderen)beleid en handvatten geven voor de ontwikkeling of bijstelling van beleid door de gemeente, woningstichtingen, welzijnsorganisaties, ouderenorganisaties en zorgorganisaties.



Deel dit bericht met je vrienden!