logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opening Vlindertuin Idylle in Strijen'
16jul 2016

Opening Vlindertuin Idylle in Strijen

Aan de Hilsondusstraat in Strijen, direct achter de speeltuin, is een prachtige zogenaamde Vlindertuin Idylle gegroeid. Het stuk grond dat in 2015 werd ingezaaid met een vlinderlokkend bloemenmengsel is inmiddels een mooi plekje geworden voor vlinders, bijen én mensen. Woensdag 3 augustus wordt de Idylle officieel geopend.

Bloeiende bloemen zijn van levensbelang voor vlinders en bijen. Er zijn echter steeds minder bloemrijke velden te vinden. In Strijen niet meer. Na het inzaaien is er een rustige plek ontstaan vol bloemen waar vlinders en bijen gedijen, en mensen kunnen wandelen en genieten van de bloemenpracht. Kinderen bouwden er een insectenhotel en ook de bijen kregen er een eigen onderkomen. De Idylle is een project van Hoekschewaards Landschap, de Vlinderstichting en de gemeente Strijen.

Tijdens de opening, op woensdag 3 augustus a.s. om 13.00 uur, wordt er onder meer een zwerm koolwitjes vrijgelaten. Meer informatie over Idylles is te vinden op de website www.vlinderstichting.nl/idylle.Deel dit bericht met je vrienden!