logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Colleges doen beroep op Rabobank'
11jul 2016

Colleges doen beroep op Rabobank

Het college van Binnenmaas doet, mede namens de andere regiogemeenten, een dringend beroep op de Rabobank om de mogelijkheid geld te pinnen in de dorpen te behouden. Dit naar aanleiding van het recente besluit van de Rabobank om de pinautomaten in Maasdam en Westmaas per 15 juli 2016 te sluiten.

Op 23 juni is wethouder Henk van Etten door de Rabobank geïnformeerd over het voornemen om de geldautomaten in Maasdam en Westmaas te sluiten. Ondertussen zijn ook de klanten van de Rabobank in deze dorpen geïnformeerd en hangt bij de automaten informatie over sluiting per 15 juli.

Het onderwerp is ook in het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas en het portefeuillehoudersoverleg Economie van het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard besproken. Namens de Hoeksche Waardse gemeenten heeft wethouder Wouter Joosten als wethouder Economische Zaken een beroep gedaan op de Rabobank om bij  sluiting van de bestaande geldautomaten tenminste te voorzien in mogelijke alternatieven in het dorp.

Tijdens een telefonisch overleg met de Rabobank op 8 juli heeft wethouder Joosten zijn teleurstelling uitgesproken over het voornemen en een dringend beroep op de bank gedaan om de mogelijkheid om geld te kunnen pinnen in beide dorpen te behouden. Dit omdat de mogelijkheid geld te kunnen pinnen  belangrijk is voor de leefbaarheid en vitaliteit van de dorpen. Met name voor oudere mensen is dit van groot belang.

De Rabobank heeft aangegeven dat de bestaande geldautomaten per 15 juli uit veiligheidsoverwegingen gesloten moeten worden en dat ze niet langer gebruikt mogen worden. De Rabobank liet in dit gesprek weten dat ze aan het nadenken zijn over alternatieven in beide dorpen om de mogelijkheid om geld te pinnen in het dorp te behouden. Wethouder Joosten heeft aangeboden om dit gezamenlijk met de gemeente Binnenmaas te doen. De Rabobank heeft hierop positief geantwoord.

De komende weken zullen gebruikt worden om verschillende alternatieven met elkaar te bespreken. Hierbij zal er een periode zijn waarbij de bestaande geldautomaten al gesloten zijn en er nog geen alternatief in de dorpen voorhanden is.Deel dit bericht met je vrienden!