logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eenrichtingsverkeer Boompjesstraat Strijen' Foto: www.strijen.nl
23jun 2016

Eenrichtingsverkeer Boompjesstraat Strijen

Uit analyse van de cijfers na de proef met eenrichtingsverkeer in de Boompjesstraat, lijkt het definitief instellen van eenrichting de meest voor de hand liggende oplossing. Gezien echter de verschillende bijkomende effecten én meningen, wordt het een moeilijke beslissing.

Wanneer slechts de metingen tijdens de proefperiode worden gevolgd, blijkt het definitief instellen van eenrichtingsverkeer in de Boompjesstraat de meest logische beslissing. De belangrijkste bedoeling van de proef was namelijk om minder verkeer in de kern van Strijen te krijgen. En gedurende de twee weken durende proef in maart kwamen er per etmaal 700 voertuigen minder door de Boompjesstraat.

Om die reden legt het college van B&W de gemeenteraad het advies voor, in beginsel in te stemmen met eenrichtingsverkeer in de Boompjesstraat. Echter niet voordat ook de adviescommissie Wonen & Werken zich er op 5 juli 2016 over heeft gebogen en er een inspraakprocedure is geweest.

,,We moeten dit eerst goed van alle kanten bekijken, voordat we definitief besluiten. Eenrichtingsverkeer instellen geeft  namelijk nogal wat effecten op andere plaatsen en hier moeten oplossingen voor komen,” stelt verantwoordelijk wethouder Wilko van Tilborg vast.

Door het instellen van eenrichtingsverkeer, moeten namelijk ook in de Boskade en omliggende straten maatregelen worden genomen om onder meer sluipverkeer tegen te gaan. Verder is tijdens het onderzoek gebleken dat een gedeelte van de omwonenden en winkeliers tégen een dergelijk verkeersbesluit is.

Een ander probleem is dat vervoerder Connexxion vindt dat er flinke nadelen kleven aan de verkeersmaatregel. Zij zijn tegen omdat door het vervallen van de halte in de Boompjesstraat, onder meer ongeveer 50 instappers per dag hiervan de dupe zijn. Zij moeten naar verder gelegen bushalten.

,,Nogmaals, we moeten hier met zijn allen daarom eerst eens goed over praten. Daarbij moeten we zeker ook goed luisteren naar de winkeliers en de bewoners van de Boompjesstraat,” aldus Van Tilborg.Deel dit bericht met je vrienden!