logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geen statushouders in Het Spui' Foto: www.strijen.nl
23jun 2016

Geen statushouders in Het Spui

Na uitgebreid onderzoek is de gemeente Strijen tot de slotsom gekomen, af te zien van tijdelijke huisvesting van statushouders in het voormalige schoolgebouw Het Spui.

De vluchtelingenproblematiek zorgde vorig jaar en begin dit jaar voor veel onrust in ons land. Reden waarom het college van de gemeente Strijen een onderzoek startte naar de mogelijkheden om het voormalige schoolgebouw Het Spui om te bouwen naar tijdelijke huisvesting voor statushouders.

Inmiddels is het onderzoek afgerond en luidt het collegevoorstel om af te zien van tijdelijke huisvesting in Het Spui, maar nader te onderzoeken of de locatie geschikt is om er -reguliere- woningbouw te plegen. Binnenkort buigt de adviescommissie zich over het voorstel en neemt de gemeenteraad vervolgens op een later tijdstip het definitieve besluit.

Hoewel de gemeentelijke taakstelling van statushouders weliswaar wordt verhoogd, voorziet de gemeente Strijen geen problemen om aan die verhoogde taakstelling te kunnen voldoen. Mede omdat de woningcorporatie inmiddels besloten heeft minder huizen te verkopen en voldoende woningen beschikbaar te houden voor de huisvesting van statushouders, lijken de verdringingseffecten ook beperkt te blijven.

,,Verder wordt momenteel ook in regionaal verband gekeken naar de opvang van statushouders. De locatie Het Spui is daarbij genoemd als mogelijke huisvesting van alleenstaanden, om namelijk een versnelde uitstroom van statushouders uit de AZC’s te kunnen bewerkstellingen. Gezien echter ons uitgangspunt dat het niet wenselijk is slechts alleenstaanden te huisvesten, vanwege het verminderd draagvlak in de omgeving en de samenleving, lijkt er op dit moment geen noodzaak om het gebouw Het Spui te verbouwen naar tijdelijke huisvesting, aldus burgemeester Aart-Jan Moerkerke.Deel dit bericht met je vrienden!