logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Bouwsteen speelt Democracity in gemeentehuis Binnenmaas'
14jun 2016

De Bouwsteen speelt Democracity in gemeentehuis Binnenmaas

Op maandag 20 juni en dinsdag 21 juni 2016 spelen leerlingen van de groepen 7 en 8 van christelijke basisschool De Bouwsteen uit ’s-Gravendeel  het spel Democracity in de raadzaal van het gemeentehuis in Maasdam.

Met het educatieve doe-programma Democracity, verzorgd door Prodemos, zetten kinderen uit groep 7 en 8 de eerste stappen in het gemeentehuis en maken kennis met democratische besluitvorming door samen een stad te gaan bouwen.

Democracity bestaat uit verschillende elementen van een stad: woningen, sportfaciliteiten, scholen, groen, de brandweer etcetera. Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Zij ervaren tijdens het spel dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving. Tegelijk wordt de interesse gewekt voor democratische besluitvorming.

Democracity wordt begeleid door Prodemos. Vanuit Binnenmaas zijn de raadsleden Huibert Steen, Jan Maarten Dank en Peet van Meel verschillende dagdelen aanwezig. Wethouder Wouter Joosten schuift dinsdagmiddag bij het programma aan.



Deel dit bericht met je vrienden!