logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
31mei 2016

Eerste sleutel voor bewoners nieuwbouw Julianastraat

Het was dinsdag 31 mei een feestelijke dag voor de nieuwe bewoners van de gloednieuwe woningen in de Puttershoekse Julianastraat, die de sleutels voor hun woningen ontvingen. De nieuwbouwwoningen vervangen de vooroorlogse huizen die vroeger op deze locatie stonden. De heer en mevrouw Beije, woonachtig op nummer 15, ontvingen de officiële eerste sleutel uit handen van Marcel Mulder van HW Wonen.

Net als in veel andere gemeenten/dorpskernen wordt er in de Puttershoekse 'Oranjewijk' volop vernieuwd. Veel van de woningen in deze wijken dateren van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Vaak zijn de huizen dus meer dan zestig jaar oud. Het merendeel voldeed dan ook niet meer aan de hedendaagse wooneisen. Dit was ook in Puttershoek het geval. Eerder, ruim een jaar geleden, werd al fase 1 van de nieuwbouw in de Julianastraat opgeleverd. Dit betrof twee mooie appartementencomplexen. HW Wonen ontwikkelde op deze locatie in het centrum van het dorp 15 reguliere huurappartementen en 29 groepswoningen voor Gemiva. Spring Architecten uit Rotterdam heeft 'getekend' voor een moderne, hedendaagse vormgeving. De nieuwbouw sluit zodoende mooi aan op het letterlijk op een steenworp afstand gelegen Culturele Centrum De Drie Lelies en het winkelcentrum.

Inmiddels kon dinsdag 31 mei dus ook fase 2 worden opgeleverd. Fase 2 omvat 11 ruime, zogenaamde patiowoningen, waarvan er zeven bestemd waren voor de verkoop. Hiernaast zijn er tevens acht eengezinswoningen gebouwd. De patiowoningen hebben allemaal voorzieningen op de begane grond, zoals de woonkamer en keuken, maar ook een slaap- en badkamer. De verdieping kan naar eigen inzicht worden ingedeeld. Ook de eengezinswoningen zijn ruim van opzet en hebben een eigentijdse uitstraling. De nieuwbouw in de Julianastraat is op loopafstand van het winkelcentrum. Ook het culturele centrum De Drie Lelies, waar allerlei activiteiten worden georganiseerd en waar tal van verenigingen gebruik van maken, is vlakbij. Dankzij de nieuwbouw krijgt nu ook de Oranjewijk in Puttershoek een impuls, die de leefbaarheid en vitaliteit van de buurt naar een hoger niveau tilt. Binnenkort start de verkoop van de 3e en tevens laatste fase van het project. Indien u interesse heeft in een koopwoning kunt u contact opnemen met MarQuis Makelaars via tel: (078) 673 7244.Deel dit bericht met je vrienden!