logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste sleutel voor bewoners nieuwbouw Groene Kruisstraat'
24mei 2016

Eerste sleutel voor bewoners nieuwbouw Groene Kruisstraat

Maandag 23 mei 2016 was een feestelijke dag voor de nieuwe bewoners van de recent opgeleverde woningen in de Groene Kruisstraat in 's-Gravendeel. Uit handen van Gerda Huiskamp van HW Wonen mochten als eersten de heer M. Boet en mevrouw H. van Leijen, samen met hun dochtertje, de officiële eerste sleutel in ontvangst nemen van hun nieuwe woning.

Daarnaast kregen zij nog een fraai boeket bloemen. Ook aan de andere huurders werd later een boeket uitgereikt. De eerste paal werd donderdag 15 oktober 2015 geslagen, dus de bouw heeft slechts een halfjaar in beslag genomen.

Aan de Groene Kruisstraat zijn de afgelopen maanden 16 huurwoningen en 5 koopwoningen verrezen. De nieuwbouw heeft de in de zomer van 2015 gesloopte, verouderde rijtjeshuizen vervangen.

Het toeval wilde dat het tijdens de uitreiking van de officiële eerste sleutel net als destijds, toen de eerste paal in de kleigrond verdween, regenachtig weer was. Maar dit maakte de ochtend er voor de nieuwe bewoners niet minder feestelijk op.

HW Wonen heeft inmiddels alle nieuwbouwwoningen in de Groene Kruisstraat verhuurd. De nieuwbouw aan de Groene Kruisstraat is het voorlaatste project van het herstructureringsplan wijk Bevershoek.

In het middengebied van het herstructureringsplan van de wijk, aan de Oranjestraat, worden binnen afzienbare tijd namelijk ook nog 30 ruime eengezinswoningen gerealiseerd. Hiervan zijn er 15 bestemd voor de verkoop en 15 voor de verhuur, 7 sociale huurwoningen en 8 vrije sectorhuurwoningen.

De nieuwbouw in de wijk Bevershoek zorgt er ook voor dat op de langere termijn de wijk leefbaar blijft én aantrekkelijk wordt om er te wonen. De vijf koopwoningen in de Groene Kruisstraat zijn inmiddels ook allemaal al verkocht en allen aan inwoners van 's-Gravendeel.

De wijk Bevershoek in 's-Gravendeel, in de volksmond ook wel de Oranjewijk of 'De Nest' genoemd, is een wijk die grotendeels gebouwd werd na de Watersnoodramp van 1953. In die periode moest er flink gebouwd worden om de groeiende woningnood het hoofd te bieden. Inmiddels voldeden de woningen uit die tijd echter niet meer aan de hedendaagse eisen voor bijvoorbeeld beschikbare woonruimte. Middels de herstructurering van de wijk werd én wordt ook het gebrek aan parkeerruimte aangepakt.

De historie van dit nieuwbouwproject gaat terug naar het jaar 2005, toen de voormalige Christelijke Woningstichting ’s-Gravendeel met het plan kwam om een gedeelte van de naoorlogse wijk Bevershoek te herstructureren. Dit zou een grote opwaardering van de wijk gaan betekenen. Hierna volgde een periode waarin volop overleg werd gevoerd met de zittende bewoners, de bewonerscommissie en de gemeente 's-Gravendeel.

De eerste nieuwbouw in de wijk Bevershoek werd in 2009 afgerond. Met de nieuwbouw die nu in de Groene Kruisstraat is gerealiseerd nadert de herstructurering langzaam maar zeker haar einde.

Alle relevante informatie betreffende de nieuwbouw in de wijk Bevershoek is uiteraard te vinden op de website van HW Wonen: www.hwwonen.nlDeel dit bericht met je vrienden!