logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Feestelijke heropening ‘t Huys te Hoecke en Bibliotheek Puttershoek'
07apr 2016

Feestelijke heropening ‘t Huys te Hoecke en Bibliotheek Puttershoek

Met ingang van 1 april wonen Zorgwaard en de Bibliotheek Puttershoek officieel samen in ’t Huys te Hoecke aan het Zomerplein 15 te Puttershoek.
Op donderdag 14 april vond de officiële opening van de nieuw ingerichte hal op de begane grond van ‘t Huys te Hoecke plaats. 

Door de samenwerking van Zorgwaard en de Bibliotheek Hoeksche Waard in ’t Huys te Hoecke heeft een herinrichting van de centrale hal op de begane grond plaatsgevonden.

De bibliotheek Puttershoek (voorheen gehuisvest in de Drie Lelies) gaat met ingang van 11 april weer open voor het publiek. Door de samenwerking met Zorgwaard kent de bibliotheek vanaf 11 april tevens verruimde openingstijden en kan het publiek in principe dagelijks terecht voor het lenen/terugbrengen van boeken, het lezen van tijdschriften en het gebruik van de computer tijdens de openingstijden van ’t Huys te Hoecke: van maandag t/m zondag van 8.00-21.00 uur.

De bibliotheekmedewerkers zijn altijd aanwezig op: maandag 14.00 - 20.00 uur, woensdag 10.00 - 17.00 uur, vrijdag 14.00 - 20.00 uur

Bezoekers wordt aangeraden om hun eerste bezoek tijdens deze openingstijden te kiezen, zodat de bibliotheekmedewerkers hen wegwijs kunnen maken in de nieuwe sfeervolle omgeving in de centrale hal van ’t Huys te Hoecke, waar ook de horeca van Grand Café Zomers geopend is om te kunnen genieten van een lekker kopje koffie of broodje.

Op donderdagavond 14 april vond een feestelijke opening plaats. Deze feestelijke opening werd opgeluisterd door een optreden van JD’s Big Band.

Ter ere van de opening worden bezoekers van 11 t/m 24 april getrakteerd bij aankoop van een kop koffie op een gratis muffin onder verstrekking van een bon die verspreid zal worden via een flyer door ’t Huys te Hoecke en de Bibliotheek Puttershoek.

Samenwerking Zorgwaard – Bibliotheek Hoeksche Waard

De samenwerking van Zorgwaard en de Bibliotheek Hoeksche Waard kent in ’t Huys te Hoecke haar eerste stap naar een verregaande samenwerking in de toekomst. Eind mei/begin juni zal hiertoe een vervolgstap gezet worden door de verhuizing van de bibliotheek ’s Gravendeel naar ’t Weegje.

Tevens zijn er toekomstplannen voor een bibliotheeklocatie in Oud-Beijerland in de nieuwe vestiging van Zorgwaard de Rembrandt.

Met deze samenwerking hopen Zorgwaard en de Bibliotheek Hoeksche Waard elkaar te aan te vullen en te versterken en meer ontmoetingsmomenten te creëren voor de bewoners van de Hoeksche Waard.Deel dit bericht met je vrienden!