logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Belbus terug in de Mookhoek'
07apr 2016

Belbus terug in de Mookhoek

Na klachten van inwoners en de bemoeienis van onder meer de gemeente Strijen, keert met ingang van 8 mei 2016 de belbus weer terug in de Mookhoek.

Sinds de nieuwe dienstregeling van Connexxion, in december 2015, kwam de belbus in de Mookhoek in het weekend te vervallen. Omdat de lijnbus niet rechtstreeks naar Strijen gaat, werd een tripje naar Strijen drie keer zo lang en zodoende drie keer zo duur. Bovendien moet halverwege de reis nog twee keer worden overgestapt. De wachttijd op de volgende bus bedraagt twintig minuten.

Vooral cliënten van zorgboerderij De Lindehoeve konden hierdoor in het weekend niet langer zelfstandig naar Strijen reizen. Zij trokken dan ook onder meer bij de gemeente Strijen aan de bel. Afgelopen vrijdag drong de provincie in een gesprek met Connexxion met succes aan op een oplossing voor dit enorme vervoersprobleem.

,,We zijn met name blij voor de ruim twintig bewoners van De Lindehoeve. Zij hoeven nu niet meer twee uur in de bus te zitten voor zo’n relatief klein stukje naar Strijen. Het heeft even geduurd, maar het is ons gelukkig gelukt Connexxion zover te krijgen dat de belbus weer terugkeert,” aldus een tevreden wethouder Wilko van Tilborg.Deel dit bericht met je vrienden!