logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rapport aanvullende studie alternatieven volledige randweg Klaaswaal'
25mrt 2016

Rapport aanvullende studie alternatieven volledige randweg Klaaswaal

De aanleg van een volledige randweg leek de beste oplossing, maar financieel bleek deze optie niet realistisch. Vandaar dat er de afgelopen periode een aanvullende studie plaatsvond naar de haalbaarheid van een verkorte bypass dan wel verkorte randweg Klaaswaal.

Deze studie is gereed. Nu start het vervolgproces met diverse overleggen met belanghebbenden om uiteindelijk te komen tot een oplossing voor de huidige verkeerssituatie in Klaaswaal.

Inbreng belanghebbenden

Gesprekken met belanghebbenden ziet de gemeente als een voorwaarde om te komen tot een zorgvuldig afgewogen besluit. Er vinden onder andere gesprekken plaats met de klankbordgroep randweg Klaaswaal en bewoners van de Boomdijk. Wij overleggen daarnaast met provincie Zuid-Holland en Waterschap Hollandse Delta. Verder benaderen wij private partijen voor mogelijke cofinanciering (bv. banken en lokale/regionale ondernemers). Ook de verkregen inbreng van de bijeenkomst op 18 februari 2016 met bewoners betrekken wij hierbij.

Belangrijke punt voor provincie en waterschap

Bij de overleggen met provincie en waterschap is een belangrijk punt of zij in kunnen stemmen met de ontwikkeling. Alle varianten sluiten namelijk aan op wegen die in eigendom van provincie en waterschap zijn.

Uitkomst overleggen

Op basis van de verschillende overleggen willen wij komen tot een vergelijking van de diverse varianten met daarbij een afweging op duurzaamheid, veiligheid, leefbaarheid en financiën. Ook de instemming van provincie en waterschap speelt een belangrijke rol. Na afronding van dit proces legt het college van burgemeester en wethouders een voorstel aan de gemeenteraad voor gericht op een oplossing voor de huidige verkeerssituatie in Klaaswaal.

Reageren op de rapportage

Aangezien diverse betrokkenen verschillende belangen hebben, kozen wij ervoor om gesprekken actief aan te gaan en geen centrale informatieavond te organiseren.

Wilt u ook reageren op de rapportage? Dat kan door een e-mail te sturen aan mevrouw Van der Venne via e-mail i.vandervenne@cromstrijen.nl.

U vindt de rapportage op http://www.cromstrijen.nl/wonen-en-leven/verkeersontsluiting-klaaswaal_41004/



Deel dit bericht met je vrienden!