logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pannenkoekendag op De Schelf'
18mrt 2016

Pannenkoekendag op De Schelf

Iedereen heeft het altijd maar druk, druk, druk. Hierdoor krijgen onze opa's en oma's niet altijd de aandacht die ze verdienen. Op Nationale Pannenkoekendag brengen we hier op OBS De Schelf in ‘s-Gravendeel verandering in. Onder het motto 'Bak mee voor ouderen!' zetten de leerlingen in groep 7 ouderen in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken!

Een eeuwenoude traditie

In Engeland, Ierland en Australië wordt al eeuwenlang Pannenkoekendag gevierd op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag. Aswoensdag is de eerste dag van de christelijke vastenperiode, wat vroeger betekende dat je 40 dagen lang geen eieren, melk en vetten mocht eten. En omdat het zonde was om die ingrediënten weg te gooien, werden daar op die dag pannenkoeken van gebakken.

Scholieren bakken voor ouderen

Tegenwoordig wordt er niet meer zo streng gevast. Maar pannenkoeken eten is nog steeds een feest voor jong en oud. Vandaar dat wij op onze school deze traditie ook hebben geïntroduceerd en we op Pannenkoekdag wat extra aandacht besteden aan de oudere medemens. Want waarmee kan dat nu beter dan met de pannenkoek? Daarom doen wij, in samenwerking met onze betrokken ouderraad, mee met de Nationale Pannenkoekdag.

Omwonenden ontvangen een uitnodiging voor een pannenkoekenlunch. De leerlingen leren niet alleen pannenkoeken bakken en afwassen. OBS De Schelf vindt het van groot belang dat kinderen niet alleen leren rekenen en schrijven, maar ook hoe je om moet gaan met anderen. Zo leren de leerlingen bedienen, afwassen en een goede gastheer of -vrouw te zijn.

De relatie met de buurt versterken is een andere reden waarom de school meedoet. Dit jaar bezochten  buurtbewoners met veel plezier de school. De reacties van de bezoekers zijn elk jaar weer hartverwarmend. Opa's en oma's vinden het leuk om hun kleinkinderen op school in actie te zien. Omwonenden zien het als een soort reünie van de buurt.



Deel dit bericht met je vrienden!