logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
10mrt 2016

Eerste paal nieuwe seniorenwoningen Burg Groeneveld de Katerstraat

Eerste paal nieuwe seniorenwoningen Burg. Groeneveld de Katerstraat

Dinsdagmiddag 8 maart ging in de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat in Maasdam de eerste paal de grond in voor de nieuwe seniorenwoningen, die hier de komende maanden gaan verrijzen. HW Wonen hoopt de nieuwbouw voor de bouwvakantie op te leveren.

De start van de nieuwbouw leverde op het laatste moment de nodige hoofdbrekens op omdat er later met het heien kon worden begonnen dan verwacht. Er werd van HW Wonen en de aannemer wel wat improvisatievermogen gevraagd, want de grond op deze locatie bleek een stuk 'weker' dan gedacht. Dit betekende dat er langere heipalen moesten worden gebruikt. De palen die nu de grond in gaan zijn maar liefst 26 meter lang. Dit leverde ook enige verkeerstechnische problemen op, want dit soort heipalen moet uiteraard met extra lange vrachtwagens worden aangevoerd. Nadat er op enkele straathoeken naambordjes waren verwijderd, bleken de imposante trailers toch netjes de bochten in het centrum van Maasdam te kunnen ronden. Een aantal van de toekomstige woningen is reeds verhuurd, maar er zijn nog een paar huizen beschikbaar. Voor nadere informatie over deze ruime, levensloop bestendige huizen kan men de website raadplegen: http://www.hwwonen.nl/

De acht grondgebonden seniorenwoningen die aan de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat 52 t/m 66 stonden, gaan plaatsmaken voor acht nieuwe seniorenwoningen, die HW Wonen op deze locatie gaat realiseren. Deze nieuwe, levensloop bestendige seniorenwoningen maken deel uit van het plan voor meer nieuwbouw in Maasdam. Eerder, einde 2015, werden in de Juliana- en de Noordstraat ook al seniorenwoningen opgeleverd. Maasdam is één van de kleinere dorpen binnen de gemeente Binnenmaas, maar het is er nog steeds prettig wonen en dankzij de nieuwbouw in de Juliana- en Noordstraat én straks in de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat, is het nu ook voor senioren weer aantrekkelijker om er te blijven wonen. Dat sommige ouderen dit graag doen bleek al tijdens de oplevering van de woningen in de Julianastraat. Enkele bewoners van de daar gebouwde seniorenwoningen woonden al reeds een halve eeuw in het centrum van het dorp.Deel dit bericht met je vrienden!