logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veel belangstelling voor info avond nieuwbouw Roodenburg Vermaatstraat'
03mrt 2016

Veel belangstelling voor info avond nieuwbouw Roodenburg Vermaatstraat

Veel belangstelling info-avond nieuwbouw Roodenburg Vermaatstraat

Een afgeladen kleine zaal in het 's-Gravendeelse Partycentrum Concordia, dinsdagavond 1 maart 2016. HW Wonen en de gemeente Binnenmaas hadden in Concordia een informatieavond georganiseerd voor buurtbewoners en omwonenden van de Roodenburg Vermaatstraat. Hier wordt op termijn nieuwbouw gerealiseerd. Zo'n tachtig á negentig belangstellenden hadden gebruik gemaakt van de uitnodiging.

HW Wonen wil in 'de Roodenburg', zoals de straat in de volksmond in 's-Gravendeel wordt genoemd, nieuwe eengezinswoningen gaan bouwen. Daarvoor moeten eerst de verouderde woningen die er nu nog staan worden gesloopt.

Met name de aanvoer van bouwmaterialen en zeker in het begin van heipalen, is een karwei wat flink wat verkeerstechnische problemen met zich meebrengt. Die problemen worden veroorzaakt doordat er in de wijk eigenlijk alleen smalle straten zijn, die ook nog eens uitmonden in haakse bochten.

Hiernaast staan er ook veel oudere woningen, dus inwoners daarvan maakten zich ongerust over mogelijke schade door trillingen. Deze huizen staan ondermeer in delen van de Roodenburg Vermaatstraat, Nieuwstraat, Kooijstraat en langs de Smidsweg.

Al snel bleek echter dat men zich hier geen zorgen hoeft te maken over het vrachtverkeer, omdat onderzoek heeft uitgewezen dat aanvoer van b.v. heipalen simpelweg onmogelijk is door de lengte van de vrachtwagens. De meest logische aanvoerroute van heipalen en bouwmaterialen loopt via de Molendijk en 'Onder de Molen'.

Bij alle bewoners langs de aanvoerroute wordt straks uiteraard gekeken of er toch geen schade is opgetreden door trillingen.

In de Roodenburg Vermaatstraat komt straks aanzienlijk meer parkeerruimte dan nu het geval is. Dit kan mede gerealiseerd worden omdat er iets minder huizen worden gebouwd dan er nu staan.

Bovendien verdwijnen de twee kleine, sterk verouderde seniorenwoningen. Op deze locatie komt, naast een extra 'parkeerkoffer' in het midden van het project, nog een extra parkeerplaats.

De nieuwe huurwoningen zullen ruimer van opzet zijn dan de huidige woningen.

Vanuit de zaal werden ondermeer vragen gesteld over de veiligheid in de straat. Zo vroeg een inwoonster zich af of er na de nieuwbouw meteen maatregelen genomen kunnen worden om de snelheid van het verkeer te remmen.

Ook waren er klachten over de scooters en bromfietsers, die nu soms gebruik maken van een deel van een pad naast het project, dat feitelijk ooit voor voetgangers was bedoeld.

Verder is gevraagd om te kijken naar de voetpaden, die nu op sommige plekken wel heel smal zijn.

Gelijk met de nieuwbouw worden ook andere zaken in de straat  aangepakt. Zo komt er ook in de Roodenburg Vermaatstraat straks een ondergrondse vuilcontainer.

De gemeente verwacht dat er over zes tot acht weken een voorontwerp-bestemmingsplan gereed is.Deel dit bericht met je vrienden!