logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verlenging Welkom Winkel in voormalig gemeentehuis'
16feb 2016

Verlenging Welkom Winkel in voormalig gemeentehuis

De ‘Welkom Winkel’ in ’s-Gravendeel blijft nog tot en met april 2016 gevestigd in de raadzaal van het voormalige gemeentehuis in ’s-Gravendeel. De Welkom Winkel van het Rode Kruis is sinds november 2015 actief op deze locatie.

De winkel zou binnenkort verhuizen naar het asielzoekerscentrum (azc) aan de Kilweg in ’s-Gravendeel, maar de beschikbare ruimte in het azc is nu nog te klein voor de beschikbare voorraad van de Welkom Winkel.

Daarom heeft het Rode Kruis de gemeente gevraagd het verblijf te verlengen tot en met april 2016. Het college van Binnenmaas heeft hiermee ingestemd. Een nieuwe bruikleenovereenkomst wordt door wethouder Van Etten en de heer Appelman (voorzitter van het Rode Kruis Hoeksche Waard) ondertekend.

Welkom Winkel

Vanuit de Welkom Winkel zamelt het Rode Kruis kleding en goederen in, om deze vervolgens uit te delen aan de bewoners van het asielzoekerscentrum aan de Kilweg in ’s-Gravendeel.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor vervoer en begeleiding van de bewoners van en naar de Welkom Winkel.



Deel dit bericht met je vrienden!