logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Erepenning Strijen voor Gert Versteeg'
22jan 2016

Erepenning Strijen voor Gert Versteeg

In de voor hem zo vertrouwde omgeving ontving oud-brandweerman Gert Versteeg, woensdagavond 20 januari 2016, de erepenning van de gemeente Strijen.

Blij verrast om zoveel bekende gezichten te zien betrad Gert Versteeg woensdagavond de oefenruimte van de brandweerkazerne, achter het gemeentehuis van Strijen. Toen de 64-jarige drogist ook burgemeester Aart-Jan Moerkerke in vol ornaat ontwaarde, viel langzaamaan het kwartje. Even later ontving hij uit handen van de eerste burger de erepenning van Strijen.

Eind vorig jaar nam Gert Versteeg, na ruim 46 jaar, afscheid van het vrijwillige brandweerkorps van Strijen. Op 2 december 1969 stapte hij binnen als aspirant blusser, en klom in de loop der jaren op tot hoofdbrandwacht. Daarbij bleek Gert Versteeg altijd zeer enthousiast en nauw betrokken bij de brandweerpost Strijen.

Behalve zijn inzet voor de brandweervereniging en bij incidenten speelde Gert Versteeg ook een belangrijke rol op de post voor de overige brandwachten. Zijn passie voor het brandweervak bracht hij over op menig nieuweling. Ook leerde hij nieuwe brandweermensen de kneepjes van het vak. ,,Gert Versteeg was een stabiele factor binnen de post waar iedereen zijn verhaal of ervaring kwijt kon," aldus burgemeester Moerkerke.

In het dagelijks leven is Gert Versteeg drogist. Zijn winkel aan de Boompjesstraat is een begrip in Strijen. De drogisterij bestaat al vanaf 1 januari 1922 (93 jaar) en 44 jaar hiervan gerund door Gert Versteeg. Van 1979 tot 1992 (13 jaar) vervulde Versteeg de taak van secretaris van de plaatselijke middenstandsvereniging.

Bij zijn 40-jarig jubileum als brandweerman werd Gert Versteeg geridderd als lid in de orde van Oranje Nassau.



Deel dit bericht met je vrienden!