logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Obs De Meerwaarde Excellente School'
22jan 2016

Obs De Meerwaarde Excellente School

Als enige in de Hoeksche Waard en als één van de weinige scholen in Zuid-Holland is obs De Meerwaarde in Strijen op maandag 18 januari 2016, na beoordeling door een jury, door de Onderwijsinspectie uitgeroepen tot ‘Excellente School’. Drie jaar lang mag De Meerwaarde zich de allerbeste noemen.

„We zien dit niet alleen als een vorm van erkenning en waardering voor onze inspanningen, maar ook als een extra aanmoediging om ons onderwijs naar een nog hoger niveau te tillen,” vertelt schooldirecteur Marianne de Man enthousiast.

In het juryrapport worden de bevindingen van de jury als volgt beschreven: Binnen de school wordt veel aandacht besteed aan de waarden aardig, netjes, rustig. Er worden in de groepen, in samenspraak met de leerlingen, regels gemaakt die bij deze waarden horen. Er wordt gewerkt met preventieve groepsplannen gedrag, waarbinnen de waarden een belangrijke rol hebben.

Voorafgaand aan deze bijzondere toekenning heeft de school een intensief traject afgelegd met in mei vorig jaar een presentatie in Den Haag. Vervolgens heeft de jury een bezoek gebracht aan de school en daarbij gesproken met directie, leerkrachten, leerlingen en ouders. Tevens hebben de juryleden diverse lessen bijgewoond.

De jury was van mening dat de Strijense school de zorg en de kwaliteit van het onderwijs zo heeft georganiseerd dat het predicaat Excellente School volkomen terecht is. Een excellente school is een goede school maar wel één die zich onderscheidt van andere goede scholen door uit te blinken op een bepaald gebied en dat ook uitdraagt.

De school blinkt uit in het uitdragen naar de maatschappij van de waarden aardig, netjes, rustig, die binnen de school gelden. De school stopt veel energie en tijd in overleg met verenigingen en organisaties in het dorp. Het resultaat is dat steeds meer instellingen zich aansluiten bij het gedachtegoed van de school en dat dit ook daar zichtbaar is.

De school werkt vanuit het principe ‘It takes a whole village to raise a child’ en probeert iedere dag de unieke meerwaarde te ontdekken en te stimuleren bij ieder kind. Uiteindelijk is het doel van de school dat de leerlingen een stevige basis krijgen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen in het voortgezet onderwijs en uiteindelijk in de maatschappij. De school vindt daarbij klassenklimaat, zorg en disciplinering, waarden en normen, burgerschap en het omgaan met de diversiteit binnen een democratie van groot belang.

De jury heeft tijdens het bezoek kunnen waarnemen dat deze waarden het uitgangspunt vormen van de lessen die gegeven worden door de leerkracht, de inrichting van het gebouw en de aansturing van de school door de directie.Deel dit bericht met je vrienden!