logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
19dec 2015

Eerste sleutels voor bewoners nieuwbouw Strijense Emmastraat

Een feestelijke dag, afgelopen donderdag 17 december, voor de nieuwe bewoners van de recent opgeleverde seniorenwoningen in de Emmastraat in de Strijense Oranjewijk. Uit handen van Gerda Huiskamp van HW Wonen mochten Jan en Lenie Smits de eerste, officiële sleutel ontvangen. Daarnaast kregen ze een fraaie bos bloemen overhandigd.

De andere nieuwe bewoners van de Emmastraat kregen van HW Wonen een kerststukje. Jan en Lenie Smits waren blij met hun nieuwe woning. Het echtpaar, geboren en getogen in Maasdam: 'Wij zijn Maasdammers, maar we hebben al eens in Strijen gewoond. We keren nu dus weer terug in het dorp. Het is hier een leuke buurt en het zal er vast prettig wonen zijn', aldus Lenie Smits. In de Oranjewijk in Strijen is de afgelopen vijf jaar volop gebouwd. HW Wonen realiseert in deze wijk, die tot aan 2010 nog grotendeels bestond uit relatief oudere woningen, diverse typen nieuwbouwwoningen. In de Emmastraat zijn het afgelopen halfjaar negen seniorenwoningen verrezen. Het zijn ruime, levensloop bestendige woningen, die net als de andere nieuwbouw-woningen in de Strijense Oranjewijk voorzien zijn van frisse, oranje voordeuren.

Ruim vijf jaar geleden begon de grootschalige renovatie van de Oranjewijk. Aan de Julianastraat en de Bernhardstraat werden bijvoorbeeld 24 koopwoningen (waarvan 8 in koopgarant) gerealiseerd. Fraaie herenhuizen, ruime hoekwoningen en tussenwoningen. Ook deze huizen hebben de kenmerkende oranje voordeuren, waardoor ze een kleurrijke 'link' vormen met de oorsprong van de Oranjewijk (uiteraard verwijzen de straatnamen naar leden van het Koninklijk huis). In de Margriet-, Marijke- en Groene Kruisstraat straten verrezen in deze wijk eerder ook al seniorenwoningen. En in andere straten werd een groot aantal woningen geheel gerenoveerd. De Strijense Oranjewijk is grotendeels gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Na de Watersnoodramp van ‘53 werden dergelijke wijken vaak snel verder uitgebreid om het hoofd te bieden aan de woningnood. Het ging hier in beide gevallen om huizen die gebouwd werden in een andere tijd, waarin ook compleet andere eisen aan woningen en woonruimte werden gesteld. Dankzij de vele nieuwbouw is de wijk nu flink opgefrist, maar de sfeer en uitstraling zijn behouden gebleven.Deel dit bericht met je vrienden!