logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Convenant Korendijk en Stichting Swaneblake'
17dec 2015

Convenant Korendijk en Stichting Swaneblake

Dinsdag 15 december 2015 ondertekenden de gemeente Korendijk en Stichting SwaneBlake te Piershil samen een Convenant.

Gemeente Korendijk streeft naar meer burgerparticipatie

Het college van Burgemeester en Wethouders van Korendijk streeft ernaar om de communicatie met zijn burgers te verbeteren en de inwoners meer te betrekken bij het gemeentelijk beleid. Daarom stimuleert het college dat er in elk dorp een dorpsvertegenwoordiging ontstaat als gesprekspartner en meedenkgroep voor de gemeente.

SwaneBlake vervult deze rol al geruime tijd informeel voor onderwerpen die Piershil betreffen. Deze rol wordt nu geformaliseerd  door eenzelfde Convenant te ondertekenen met de gemeente als de gemeente ook met dorpsvertegenwoordigingen in Nieuw-Beijerland, Goudswaard en Zuid-Beijerland heeft afgesloten. Met dit laatste convenant heeft het gemeentebestuur een officiële gesprekspartner in alle vier de dorpen in Korendijk gevonden. Het gemeentebestuur onderkent en onderschrijft het belang van overleg en samenwerking met deze vertegenwoordigers van de dorpen.

Dorpsvereniging Stichting SwaneBlake

Stichting SwaneBlake kent een andere ontstaansgeschiedenis en een andere juridische constructie dan de overige  dorpsvertegenwoordigingen. De (statutaire) Stichting bestaat al sinds 2000, met als oorspronkelijk doel de haven van Piershil in oude glorie te herstellen. Maar ook stelde de stichting zich toen al ten doel een platform te zijn voor de burgerij waarbinnen ideeën kunnen worden verzameld en initiatieven kunnen worden ontplooid met betrekking tot de leefbaarheid in Piershil.

Als Dorpsvereniging wil men deelnemen aan het maatschappelijk debat om op deze wijze de leefbaarheid in Piershil onder de aandacht te brengen van het gemeentebestuur. Tenminste twee maal per jaar vindt er een overleg plaats tussen het gemeentebestuur en de vertegenwoordigers van SwaneBlake.

SwaneBlake heeft onder andere het recht om gevraagd en ongevraagd inbreng te hebben bij gemeentelijk beleid - zowel in de voorbereidende als de uitvoerende fase – dat raakvlakken heeft met het algemeen belang van Piershil. Minimaal één keer per jaar wordt er een openbare vergadering gehouden in het dorp met de inwoners.

Mevrouw A. Onderdelinden  en mevrouw C. Heikoop ondertekenden het convenant namens de dorpsvereniging.



Deel dit bericht met je vrienden!