logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste sleutels voor bewoners nieuwbouw Juliana- en Noordstraat Maasdam'
08dec 2015

Eerste sleutels voor bewoners nieuwbouw Juliana- en Noordstraat Maasdam

Een feestelijke ochtend maandag 7 december 2015 in de Juliana- en Noordstraat in Maasdam. Uit handen van Gerda Huiskamp van HW Wonen mocht dhr. Mailly de eerste, officiële sleutel in ontvangst nemen. Daarnaast kreeg hij ook nog een fraai boeket bloemen.

De realisatie van deze seniorenwoningen door HW Wonen maakt deel uit van een plan voor meer nieuwbouw in het centrum van Maasdam. Eerder, in 2014, werden in de aangrenzende Burgemeester Groeneveld de Katerstraat al acht ruime eengezinswoningen opgeleverd.

Dhr. Mailly is, ondanks dat hij zelf al op leeftijd is, mantelzorger voor zijn zuster. Zij komt straks naast hem wonen, dus dat komt heel goed uit. 'Ik heb hier in de aangrenzende straat ruim vijftig jaar gewoond. Mijn zus woonde daar toen ook al naast mij. Ik ben heel blij dat we hier weer naast elkaar komen te wonen, zeker ook omdat ik haar met allerlei dingen help. Aan de andere kant komen er ook weer oude buren naast mij wonen. We blijven zo toch bij elkaar', aldus dhr. Mailly.

Hij nam ooit het huis van zijn ouders over en woont nu dus al meer dan een halve eeuw in Maasdam. Vrijwel alle toekomstige bewoners van de nieuwe seniorenwoningen woonden eerder ook in het centrum van het dorp.

Nieuwbouw belangrijk voor leefbaarheid kleine kernen

Ook de nieuwe seniorenwoningen zijn, net als reeds eerder opgeleverde huizen in de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat, ruim van opzet. En uiteraard zijn het levensloop bestendige huizen.

De nieuwbouw is gerealiseerd op letterlijk een steenworp afstand van de plaatselijke supermarkt. Men kan dus voor de dagelijkse boodschappen 'naast de deur' terecht. De gehele nieuwbouw in het centrum omvat in totaal 24 grondgebonden woningen.

Maasdam is één van de kleinere dorpen binnen de gemeente Binnenmaas, maar het is er nog steeds prettig wonen en dankzij de nieuwbouw in de Juliana- en Noordstraat is het nu ook voor senioren weer aantrekkelijker om er te blijven wonen in de toekomst.

Met name door strubbelingen met Stedin was het voor de aannemer en HW Wonen een hele klus om de woningen op tijd (voor de Kerstdagen) af te kunnen leveren, maar uiteindelijk is dit toch gelukt.Deel dit bericht met je vrienden!