logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Strijen neemt zorgen serieus'
04dec 2015

Gemeente Strijen neemt zorgen serieus

Sinds de eerste mededelingen over het onderzoeken van de mogelijkheden om statushouders in de gemeente Strijen versneld te huisvesten, vordert het onderzoek gestaag.

Het college van burgemeester en wethouders is door een aantal inwoners benaderd, vaak met een positieve grondhouding, maar soms ook met zorgen over onder meer de veiligheid.

Het college is blij te zien dat er begrip is voor de situatie waar ook de gemeente Strijen in terecht is gekomen.

,,De reacties zijn gelukkig stuk voor stuk constructief te noemen. Natuurlijk zijn er zorgen, maar de mensen snappen het probleem en denken met ons mee. Mocht uit de onderzoeken blijken dat de tijdelijke huisvesting doorgang kan vinden, dan zullen wij zo snel mogelijk met de omwonenden rond de tafel gaan zitten. Wij nemen hun zorgen serieus en willen samen met hen kijken naar mogelijke oplossingen”, aldus burgemeester Aart-Jan Moerkerke.

Iedereen ziet meer en meer in dat de vluchtelingenproblematiek nog wel eens enige tijd aanhoudt. De gemeente Strijen heeft nu al te horen gekregen van het Rijk dat voor 2016 mogelijk een verdrievoudiging van het verplichte aantal mensen met een verblijfvergunning (statushouders) gehuisvest moet worden.

Reden voor de gemeente hierop te antiperen. Vooral om te voorkomen dat inwoners, die op een wachtlijst staan voor een huurwoning, nog meer verdrongen worden.

Daarom wordt momenteel onderzocht welke locaties geschikt gemaakt kunnen worden voor tijdelijke huisvesting van statushouders. De verwachting is dat het onderzoek in het eerste kwartaal van 2016 afgerond kan worden.

Vier weken geleden is aangegeven dat onder meer het voormalige schoolgebouw Het Spui de meest geschikte locatie lijkt dat op relatief korte termijn geschikt te maken is. Direct omwonenden zijn hierover met een persoonlijke brief geïnformeerd.

Het spreekt voor zich dat meer informatie volgt, zodra het onderzoek is afgerond.Deel dit bericht met je vrienden!