logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
10nov 2015

Kinderen brengen burgemeester Borgdorff een ontbijtje

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt ontbijten ruim 500.000 kinderen op zo’n 2.600 basisscholen samen. In diezelfde week vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

In Binnenmaas nodigt burgemeester André Borgdorff  groep 1 en 2 van obs De Pijler uit Maasdam uit voor een gezamenlijk ontbijt. De burgemeester en zijn echtgenote nuttigen dit ontbijt samen met de 16 leerlingen van De Pijler in de Raadzaal van het gemeentehuis op donderdag 12 november om 8.30 uur.

Burgemeester Borgdorff onderstreept hiermee, net als zo’n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselen ze van gedachten.

Donatie aan de LINDA.foundation

Aan het eind van het ontbijt betaalt burgemeester André Borgdorff symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. Gemeente Binnenmaas doneert voor het ontbijt € 200,= aan de LINDA.foundation.

Burgemeester Borgdorff kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: ‘Ieder jaar kijk ik uit naar het Burgemeestersontbijt. Lekker onder het eten het gesprek aangaan met de jonge inwoners van onze gemeente. Het verrast me steeds welke onderwerpen aan bod komen. En bovendien geeft het extra aandacht aan het belang van een goede start in de ochtend en levert het wat op voor een goed doel.’

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.



Deel dit bericht met je vrienden!