logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderboekenmarkt De Schelf druk bezocht'
16okt 2015

Kinderboekenmarkt De Schelf druk bezocht

De jaarlijkse boekenmarkt als afsluiting van de kinderboekenweek op basisschool De Schelf is ook dit jaar druk bezocht. Veel leerlingen en hun ouders nemen dan de moeite om vanaf 18.30 tot 20 uur een bezoek te brengen aan de tijdelijke boekenwinkel in de hal, die jaarlijks door “Marjan Houtman Lezen en schrijven” uit Puttershoek wordt verzorgd.               

In de hal van de school is er overdag al gelegenheid om alle boeken te bezichtigen. Veel leerlingen maken een verlanglijstje voor de herfstvakantie, zodat iedereen met een spannend, grappig of informatief boek lekker kan gaan lezen.

Een bezoek was dit jaar extra aantrekkelijk omdat iedereen gratis een een zelfportret met de “doe het selfiebox” kon maken met als resultaat een persoonlijke boekenlegger. Er zijn prachtige porttretjes geproduceerd compleet met hoedjes, brillen en naamaaksnorren.

Met deze verkoop is de kinderboekenweek min of meer afgesloten. Op school is aandacht gegeven aan het landelijke thema “Raar, maar waar” door het organiseren van een voorleeswesrtijd in de hoogste klassen. De winnaars mogen o.a. als beloning voorlezen aan een kleutergroep.

Daarnaast blijkt dit thema uitermate geschikt voor het uitproberen van veel experimenten, die helaas soms ook mislukken!Deel dit bericht met je vrienden!