logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
08okt 2015

Korendijk plaatst zonnepanelen

De gemeente Korendijk probeert de duurzaamheid te bevorderen door op de eigen gebouwen energie te besparen.

A&B Electrotechniek uit Zuid-Beijerland heeft van het gemeentebestuur van Korendijk opdracht gekregen om het gemeentehuis, de werkplaats en drie gymlokalen in Goudswaard, Piershil en Zuid-Beijerland van zonnepanelen te voorzien.

Het college heeft zich tot doel gesteld om Korendijkse of regionale ondernemers zoveel mogelijk te betrekken bij de bij inkoop van goederen en diensten. Uit de ingediende offertes kwam de aanbieding van A&B Electrotechniek als beste uit de bus.

Wethouder Paul Boogaard van Economische Zaken overhandigde de opdracht persoonlijk aan directeur Ad Groeneweg. De Zuid-Beijerlandse onderneming heeft de  heer Jeroen Leijdens, specialist/adviseur op het vlak van zonne-energie van de firma Bluehome uit Oud-Beijerland hierbij ingeschakeld.

Inmiddels is begonnen met het plaatsen van de panelen. De kosten voor het aanbrengen van deze panelen bedragen in totaal € 85.000,- inclusief bijkomende kosten als bijvoorbeeld meerjaren-onderhoud.  

Korendijk probeert nog in aanmerking te komen voor een SDE+ subsidie. Als dat lukt dan komen er 60 panelen op het dak van het gemeentehuis. Hiermee bespaart de gemeente jaarlijks € 10.740,00 aan energiekosten.Deel dit bericht met je vrienden!