logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
18sep 2015

Cursus Politiek Actief voor Cromstrijenaren

Neemt u plaats op een van de raadsstoelen?

Er zijn stoelen beschikbaar. Stoelen die deel uitmaken van onze lokale politiek. De stoel is niet zo belangrijk, maar dat jij hierop plaatsneemt wel! Zet je in en speel een rol bij de toekomst van de Cromstrijense samenleving. Hoe? Door deel te nemen aan de gratis cursus Politiek Actief!

Meedoen aan de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan je denkt! Daarom organiseert de Cromstrijense gemeenteraad een cursus voor inwoners die zich met de lokale politiek willen gaan bezighouden.

Snelle klaarstoomcursus

Tijdens zes avonden vergroot je jouw kennis over de politiek in het algemeen, leer je meer over de gemeentelijke politiek én leer je vaardigheden zoals debatteren en lobbyen. De organisatie ProDemos verzorgt de cursus en organiseert dit in de avonduren. De cursus vindt plaats in de laatste maanden van 2015 en bestaat uit zes bijeenkomsten, met elk een ander thema.

  • Donderdag 29 oktober: introductie en algemene staatsinrichting
  • Donderdag 5 november: de gemeente
  • Donderdag 12 november: de gemeenteraad
  • Donderdag 19 november: lobbyen bij de gemeente
  • Donderdag 3 december: debatteren
  • Dinsdag 15 december: bijwonen raadsvergadering en uitreiken certificaten

Jouw eigen stoel in de gemeenteraad

De deelname aan de cursus is voor inwoners van Cromstrijen gratis. Wel zoeken we deelnemers die de ambitie hebben om actief te worden in de lokale politiek. We zien de beschikbare stoelen graag bezet in de gemeenteraad! Of je die stap aan het eind van de cursus ook daadwerkelijk maakt is uiteraard helemaal aan jou.

Doe je mee?

Je kunt je aanmelden tot vrijdag 9 oktober 2015 bij Tjeerd Teijema, raadsgriffier van Cromstrijen, via t.teijema@cromstrijen.nl of (0186) 656146. Ook voor vragen over de cursus kun je bij hem terecht. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen.Deel dit bericht met je vrienden!