logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
18sep 2015

Strijen krijgt skatepark

Als de gemeenteraad in november 2015 instemt met een extra budget, krijgt de kern Strijen binnenkort een eigen skatepark. Het initiatief voor de nieuwe speelplek werd onlangs genomen door een groepje jeugdigen.

Het college legt de gemeenteraad voor een extra bedrag van 14.000 euro beschikbaar te stellen voor de realisatie van een skatepark in Strijen. De totale kosten voor het burgerinitiatief komt hiermee op 43.000 euro. Daarvan wordt overigens ruim 4000 euro bijgedragen door de initiatiefnemers, die dit bijeen brachten via acties en gulle sponsors. In eerste instantie was een bedrag van 25.000 euro begroot. Het extra budget is nodig omdat bij nader inzien veel meer moet gebeuren aan de ondergrond op het Molenschaar terrein, waar vier nieuwe skate-elementen moeten komen.

Het nieuwe skatepark zorgt voor een nog niet bestaande aanvulling op het huidige aanbod speelplekken in de gemeente. Jeugd tussen 8 en 14 jaar, die de traditionele speeltuintjes ontgroeid is, kan in het nieuwe skatepark een actieve nieuwe vrijetijdsbesteding vinden.

Het Molenschaar terrein, dat sowieso al aan een opknapbeurt toe was, kan zodoende -weer- gebruikt worden als ruimte voor activiteit, ontspanning en ontmoeting voor kinderen en jongeren.Deel dit bericht met je vrienden!