logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
14sep 2015

Zonnige buurtbarbecue voor nieuwe bewoners Poortwijk III, fase 2b

Het was een feestelijke middag op donderdag 10 september 2015 in de wijk Poortwijk III. HW Wonen en VolkerWessels Vastgoed hadden daar voor de buurtbewoners van de in mei opgeleverde woningen (Poortwijk III, fase 2b) een buurtbarbecue georganiseerd. Gelukkig hadden ook de weergoden besloten om mee te werken en dus konden de genodigden profiteren van heerlijk nazomerweer. Veel buurtbewoners namen deel aan de barbecue.

Zo'n zestig mensen maakten gebruikt van de uitnodiging voor de door Mariet catering verzorgde buurtbarbecue. Ook na oplevering van de vorige fase in Poortwijk III organiseerden HW Wonen en VolkerWessels Vastgoed een dergelijke barbecue voor de huurders en kopers van de nieuwbouwwoningen. Het is een ideale manier voor de nieuwe buurtbewoners om in een ongedwongen sfeer beter met elkaar kennis te maken. Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen, benadrukte dit dan ook en sprak de hoop uit dat de bewoners volgend jaar zelf een buurtbarbecue gaan organiseren. VolkerWessels Vastgoed is verantwoordelijk voor de bouw van de 18 huurwoningen in dit deel van Poortwijk III. Hiernaast zijn er in mei, -gelijktijdig met de oplevering van de huurwoningen-, ook 16 koopwoningen opgeleverd, die eveneens door VolkerWessels Vastgoed werden gebouwd. Met de oplevering van al deze woningen begint ook dit deel van de wijk Poortwijk III steeds meer vorm en uitstraling te krijgen.

Wethouder P.J. van Leenen was namens de gemeente Oud-Beijerland aanwezig. Hij was blij dat er op dit moment weer volop gebouwd wordt in de wijk. Tevens bedankte hij zijn voorganger, voormalig wethouder Johan van Buuren (die uiteraard ook was uitgenodigd) voor zijn jarenlange inzet voor de ontwikkeling van de wijk Poortwijk III. Voor de in mei opgeleverde nieuwbouw was bijzonder veel interesse. Dit is volgens HW Wonen en de gemeente het bewijs dat met een variabel woningaanbod in verschillende prijsklassen er ook in wat mindere tijden kansen liggen voor de woningbouw. Poortwijk III is een jonge wijk, die nu volop in ontwikkeling is. Het is een wijk die rijk omgeven is door water, groen en vooral ruimte. Met woningtypen in allerlei variaties en met verschillende voorzieningen, zoals onderwijs, sporthal, speelpleinen en een supermarkt bijna naast de deur, zijn alle ingrediënten voor goed wonen aanwezig. Voor nu, maar zeker ook voor de toekomst.Deel dit bericht met je vrienden!