logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jubileumtaptoe Jong Juliana'
13sep 2015

Jubileumtaptoe Jong Juliana

Eindelijk was het dan zo ver! Zaterdag 12 september 2015 werd het 20 jarig jubileum van Showkorps Jong Juliana gevierd met een Jubileum taptoe op het nieuwe kunst grasveld van Voetbalvereniging ‘s-Gravendeel.

Rond het middaguur kwamen alle deelnemende korpsen in ‘s-Gravendeel aan. Verschillende locaties, zoals het Trefpunt en basisschool De Bouwsteen, werden gebruikt als kleedruimte voor de korpsen.

Vios uit Mijdrecht, Showband Jong Kracht uit Kapelle Biezelinge, Jong Euroband uit Rotterdam, Jeugd Rijnmondband uit Schiedam en Jeugd Wilhelmus uit Sliedrecht vertrokken allemaal zo rond de klok van 1 uur richting het taptoe terrein in het Schenkeltje.

Een muzikaal lint trok door verschillende wijken. Ook Showkorps Juliana vertrok samen met de jubilaris om vijf over een naar het sportpark. Samen marcheerden zij een kort rondje door ‘de Nest’ en kwamen ruim op tijd aan.

Om twee uur heette de lady speaker, Nanny van Vliet, iedereen van harte welkom. Na wat huishoudelijke mededelingen kon de taptoe beginnen.

Jeugd Wilhelmus beet het spits af met een show met herkenbare tunes van computerspelletjes. Vios zocht tijdens de show een vermist meisje, gelukkig liep ze aan het einde van CSI-The lost girl weer gewoon het veld met het korps mee af. Afrikaanse klanken en ritmes klonken er tijdens het showoptreden van de Jong Euroband die een knappe prestatie neerzette.

Showkorps Juliana bracht als vierde korps de show ’60 jaar Nederlandse Televisie’. Vooraf was er nog twijfel of we het optreden droog zouden kunnen doen, want de voorspellingen waren niet best. Gelukkig zaten de weerberichten er weer naast en bleef het droog.

Tijdens de show van Jeugd Rijnmondband brak een gevecht uit tussen twee Superhelden; Superman en Batman. Een verrassende, eigentijdse show. Herkenbare melodieën speelde Showband Jonge Kracht tijdens hun show ‘de Zeeuwse Kust’. De Zeeuwse band Blof, en ‘de Zee’ van Trijntje Oosterhuis mochten natuurlijk niet ontbreken.

Het laatste korps van het programma was Showkorps Jong Juliana. En wat was er de laatste tijd veel op geoefend en gerepeteerd. Alles moest goed gaan en precies kloppen. En dat deed het, want wat ging het goed!

De nieuwe show ‘Kids meet Movies’ werd voor het eerst voor publiek uitgevoerd en het ging hartstikke goed! Een groot compliment waard. Ook alle leerlingen liepen mee tijdens de show, sommigen nog niet spelend, maar de show die kennen ze goed. Goed gedaan jongens en meiden!

Zo rond vier uur was het tijd voor de finale waarin alle korpsen zich nog eenmaal presenteerden. Voorzitter Jan Vermeulen bedankte iedereen voor zijn/haar inzet en de organisatie van de taptoe en kregen de korpsen een bloemetje overhandigd. Uiteraard werd Voetbalvereniging ‘s-Gravendeel ook bedankt voor het beschikbaar stellen van het veld en de kleedkamers.

Met alle zeven korpsen werd in de finale het koraal ‘Abide With Me’ gespeeld. Els van der Stel speelde hierna het Taptoe signaal en tot slot werd gezamenlijk het ‘Wilhelmus’ gespeeld en gezongen.

Met eigen muziek werd het veld hierna verlaten en terug gemarcheerd naar de kleedruimte. Jong Juliana wachtte bij ‘thuiskomst’ bij Ons Gebouw nog een verrassing. Showband Jonge Kracht zette speciaal voor de jubilaris het ‘Lang Zullen Ze Leven’ in.

We kunnen met z’n allen terugkijken op een geslaagde taptoe waar het publiek massaal voor warm liep en langs de lijn stond. Hopelijk kunnen we in 2018, wanneer Showkorps Juliana haar 90 jarig jubileum hoopt te vieren, het nog eens dunnetjes over te doen.

Wellicht ben je/ bent u enthousiast geworden na het bezoek aan onze taptoe of door verhalen van onze leden en wil je nu ook een instrument gaan bespelen binnen onze vereniging? Dat kan! Lid worden kan al vanaf 6 jaar, ouder mag natuurlijk ook! Je kunt kiezen tussen oa.; trompet, dwarsfluit, saxofoon, bariton, schuiftrombone en trom.

Kom gerust eens kijken tijdens onze repetitieavonden, we vertellen je dan graag meer over onze vereniging en de mogelijkheden. Dinsdag avond (blaasinstrumenten/gezamenlijke repetitie) en woensdagavond (slagwerk) ben je vanaf ongeveer kwart voor zeven van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op onze website en like ons op facebook.



Deel dit bericht met je vrienden!