logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
08sep 2015

De kinderen van de kleine prins

De tijdloze avonturen van De Kleine Prins gezien door de ogen van schoolkinderen uit de Hoeksche Waard. Hanneke le Clercq uit Klaaswaal maakte een verfrissende bewerking van deze universele bestseller en vijf lokale basisscholen stonden garant voor de prachtige illustraties. Deze unieke creatie is nu te zien in de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Op dinsdagochtend 1 september heeft Mien Prins – voorzitter van het Bram Roza Festival – het handgemaakte meesterwerk officieel overhandigd aan bibliotheekdirecteur Marieke Montenarie. Het veelkleurige boek, dat op initiatief van het Bram Roza Festival werd bewerkt en vervolgens geïllustreerd door schoolkinderen uit Piershil, Nieuw-Beijerland en Oud-Beijerland, zal een rondreis maken langs de negen vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

De kleine Prins van auteur Antoine de Saint-Exupéry is het verhaal over een prins die op reis gaat door het heelal. Wereldwijd zijn van het filosofische en poëtische jeugdboek, dat in 260 talen en dialecten is vertaald, al ruim 145 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het boek één van de meest verkochte fictiewerken ter wereld. Het is nog altijd zeer geliefd bij kinderen en volwassenen. Het boek is onlangs schitterend verfilmd.

Hanneke le Clercq bewerkte het verhaal en natuurlijk was zij bij de officiële presentatie in de bibliotheek als eregast aanwezig. De kinderen van Basisscholen De Wegwijzer, Kraaiennest, Pluspunt, Zevensprong en Onder de Wieken hebben het boek naar eigen inzicht versierd. Niet alleen vaders en moeders en opa’s en oma’s, maar alle andere bibliotheekbezoekers kunnen het meesterwerkje nu zelf bekijken in de Bibliotheek Hoeksche Waard.Deel dit bericht met je vrienden!