logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
04sep 2015

Symbolische eerste steen nieuwbouw Juliana- en Noordstraat Maasdam

Een feestelijke middag afgelopen donderdag 3 september in de Juliana- en Noordstraat in Maasdam. Burgemeester Borgdorff van Binnenmaas en adjunct-directeur Bert van der Ent van HW Wonen plaatsten daar om 15.30 uur gezamenlijk de symbolische eerste steen voor de nieuwbouw in deze beide straten. Er verrijzen daar acht senioren-huurwoningen.

Het realiseren van deze seniorenwoningen door HW Wonen maakt deel uit van een plan voor meer nieuwbouw in het centrum van Maasdam. Eerder, in 2014, werden in de aangrenzende Burgemeester Groeneveld de Katerstraat al acht ruime eengezinswoningen opgeleverd. Net als in de Juliana- en Noordstraat moesten er eerst verouderde woningen worden gesloopt (huizen die dateerden uit 1951). Tevens zijn in de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat een aantal oudere woningen verkocht als zogenaamde 'kluswoning'. De toekomstige bewoners van de seniorenwoningen (welke allemaal al verhuurd zijn) en o.a. ook burgemeester Borgdorff werden door HW Wonen verrast met de aanwezigheid van cartoonist Ronald Kronenburg, die van hen allen een fraaie karikatuur-tekening maakte.

Nieuw elan voor centrum Maasdam
Ook de nieuwe seniorenwoningen zijn, net als de eerder opgeleverde huizen in de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat, ruim van opzet. En uiteraard zijn het levensloop bestendige huizen. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op letterlijk een steenworp afstand van de plaatselijke supermarkt. Men kan dus voor de dagelijkse boodschappen 'naast de deur' terecht. De gehele nieuwbouw in het centrum omvat in totaal 24 grondgebonden woningen. Maasdam is één van de kleinere dorpen binnen de gemeente Binnenmaas, maar het is er nog steeds prettig wonen en dankzij de nieuwbouw in de Juliana- en Noordstraat wordt het nu ook voor senioren aantrekkelijker om er te blijven wonen in de toekomst. Burgemeester Borgdorff benadrukte in zijn speech ook het belang van nieuwbouw in de kleinere kernen. Na het plaatsen van de symbolische eerste steen werden alle genodigden, waaronder uiteraard de toekomstige bewoners van de nieuwbouwwoningen, in Petit Restaurant Joep getrakteerd op koffie en gebak. Als alles voorspoedig verloopt kunnen de woningen rond half november 2015 worden opgeleverd.Deel dit bericht met je vrienden!