logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
18aug 2015

HW Wonen en 100 huurders gaan voor zonnepanelen

Steeds meer woningen in de Hoeksche Waard worden voorzien van zonnepanelen. Zo ook de huurwoningen van HW Wonen. In het kader van duurzaamheid plaatst woningcorporatie HW Wonen dit jaar op zo'n 100 woningen zonnepanelen.

HW Wonen heeft ruim 1200 huurders aangeschreven om ze te vragen naar hun interesse voor zonnepanelen op het dak van hun huurwoningen.
Deze woningen kwamen op basis van de ligging van het dak ten opzichte van de zon, de staat van het onderhoud van het dak en voldoende belastbaarheid van de dakconstructie in aanmerking voor deelname.

Interesse deelname groot

Ruim 300 huurders lieten weten interesse te hebben. Via een noodzakelijke loting zijn 100 huurders geselecteerd voor deelname.
Deze loting vond plaats op 4 augustus 2015 en werd uitgevoerd door de heer Bas van der Schans (lid van het platform huurdersverenigingen Hoeksche Waard).

Voordelen huurders

De voordelen voor de deelnemende huurders zijn:

  • geen aanschafkosten;
  • geen onderhoudskosten;
  • kosten zonnepanelen opgenomen als servicekostencomponent van de huur;
  • zonnepanelen worden jaarlijks door HW Wonen gereinigd.
  • de energieopbrengst van de zonnepanelen is via een speciale applicatie op computer, tablet of mobiele telefoon te bekijken;

Plaatsing

In de periode september tot en met december 2015 worden de zonnepaneleninstallaties op de daken van de woningen geplaatst.Deel dit bericht met je vrienden!