logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gedeputeerde neemt snellaadpaal in gebruik'
16jul 2015

Gedeputeerde neemt snellaadpaal in gebruik

Maandag 13 juli 2015 was het zover. Gedeputeerde Han Weber met Energie en Natuur & Recreatie in zijn portefeuille en Frank v.d. Bergh, medewerker van Lunchcafé ZonderMeer, namen de snellaadpaal op het parkeerterrein aan de Boterhof in Oud-Beijerland officieel in gebruik.

Met een druk op de knop en een high five was de handeling een feit!

Ter  verbetering van de luchtkwaliteit heeft de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid een subsidie ter beschikking gesteld voor de Hoeksche Waard.  Eén van de randvoorwaarden hierbij was dat een niet-overheidsorganisatie dit project zou gaan realiseren.

Vanuit het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard is de vraag voor dit project neergelegd bij de coöperatie HoekscheWaardDuurzaam, die hiermee aan de gang is gegaan. In overleg met  de direct betrokkenen en de subsidieverstrekker is gekozen voor drie snellaadpalen voor elektrisch rijden in de openbare ruimte en het plaatsen van een elektrische deelauto in aansluiting op het project A15.

De snelladers (zuilen) zijn geplaatst in Numansdorp, Puttershoek en Oud-Beijerland. Oud-Beijerland is ook  de standplaats voor de elektrische deelauto. Het doel hiervan is het (regionaal) elektrisch vervoer te stimuleren, zichtbaar te maken en dichter bij  de mensen te brengen. 

“Delen is vermenigvuldigen”.

HoekscheWaardDuurzaam heeft gezocht naar gebruikers van de deelauto en deze gevonden. Lunchcafé ZonderMeer, een Ambi  Stichting waar mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt hun dagbesteding en /of leerwerktraject hebben, is de eerste gebruiker van deze deelauto.

Dagelijks moeten een aantal medewerkers, die buiten Oud-Beijerland wonen, gehaald en gebracht worden. Dit kan in het vervolg met deze auto. Een verbinding tussen twee organisaties die maatschappelijke doelen nastreven en deze daadwerkelijk ook verwezenlijken. 

Dit alles in nauwe samenwerking met de regionale overheden. 

HoekscheWaardDuurzaam is vanuit haar verantwoordelijkheid steeds weer op zoek naar verbindingen die een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

Het bijzondere hierbij is dan ook dat de groene stroom geleverd wordt door HW Energie. Het groene energiebedrijf van de Hoeksche Waard. Met elkaar verduurzaming uitrollen is het doel. Draagvlak creëren en gezamenlijk projecten tot stand brengen. 



Deel dit bericht met je vrienden!