logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
09jul 2015

Gestolen scheepsketting terug

Mede dankzij de morele verontwaardiging, ontstaan na het plaatsen van berichten in de media over de diefstal van een scheepsketting en stroomkabels bij "Trek de Pont" op 20 juni j.l., is afgelopen week het duurste onderdeel, namelijk de zware scheepsketting boven water gekomen. Dit na een anoniem telefoontje met als inhoud dat deze ketting weer terecht was.

Op dit moment wordt de ketting opnieuw voor gebruik geschikt gemaakt door opnieuw de losgesneden nylontros  hieraan vast te splitsen.

De stroomkabels worden nog steeds vermist. De verwachting is dat deze niet meer achterhaald zullen worden.  Door de sponsor, een verhuurbedrijf uit Oude- Tonge zijn de kabels intussen vervangen, waarvoor een minimale kostprijs is doorberekend.

Door de nieuwe situatie is de aanvankelijke schade ad € 2.300,= gelukkig teruggebracht tot een bedrag van circa € 200,= .

Een niet voorzien bijkomend effect van al de publicaties was dat mensen spontaan aan de slag gingen om verschillende acties te organiseren. Dit om de schade voor "Pink Ribbon", waarvoor het evenement was georganiseerd, tot een minimum te beperken. Bij het organisatiecomité zijn deze initiatieven bijzonder hartverwarmend ervaren.

Intussen is de streep getrokken en de balans opgemaakt. Dit met als overweldigende uitkomst dat er per saldo niet € 22.200,- maar een bedrag van
€ 25.031,52 naar de stichting "Pink Ribbon" zal worden overgemaakt.Deel dit bericht met je vrienden!