logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Spetterende opening Dorpshuis Streona'
24jun 2015

Spetterende opening Dorpshuis Streona

Zaterdag 20 juni 2015 is op spetterende wijze het nieuwe dorpshuis van Strijen geopend. Na een opzwepend optreden kreeg het exploitantenechtpaar Peter en Marga Verschoor symbolisch de sleutel van de voordeur uit handen van wethouder Wilko van Tilborg.

Daarvoor had de meer dan trotse Peter Verschoor de aanwezigen al toegesproken. ,,Ik durf te beweren dat je in heel de Hoeksche Waard en ver daarbuiten niet zo’n mooi en functioneel dorpshuis vindt als dit in Strijen.”

Op enig moment in zijn verhaal leek hij zelfs even te breken toen het over de gezondheid van echtgenote Marga ging. ,,Het was even een moeilijke tijd, maar ik ben supertrots op je dat je het allemaal weer zo goed hebt opgepakt. Bedankt, want zonder jouw inzet redden we het hier niet.”

Superlatieven

Ook de overige sprekers, wethouder Wilko van Tilborg, Marieke Montenarie (directeur van de Bibliotheek Hoeksche Waard) en aannemer Leo Hooghwerff, kwamen superlatieven tekort om het nieuwe Dorpshuis Streona te beschrijven.

De wethouder liet zich zelfs verleiden tot een stukje proza. ‘Een eigentijds gebouw voor onze gemeenschap. Dorpshuis Streona. Plaats van ontmoeten en ontdekken. Plaats van zang en dans. Vermaak en overpeinzing. Van het serene geluid van de mandoline tot dat van klossende biljartballen.’

Na een mooie show met onder meer een ballonillusie, waarbij de symbolische voordeursleutel tevoorschijn kwam, en een silhouettenact, eindigde de show met een aantal spetterende confettikanonnen.

Vervolgens overhandigde wethouder Van Tilborg de sleutel aan Peter en Marga Verschoor. ,,Heel veel succes gewenst in dit schitterend gebouw.”Deel dit bericht met je vrienden!