logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
16jun 2015

Feestelijke eerste sleutel 'Striene' en officiële opening Trambaan

Donderdag 28 augustus 2014 ging in Strijen de eerste paal voor het nieuwe appartementencomplex 'Striene' de grond in en maandag 15 juni 2015 kregen de eerste huurders al de officiële eerste sleutel uitgereikt. De heer en mevrouw Valk mochten uit handen van Richard Polder, manager Wonen van HW Wonen de sleutel in ontvangst nemen. Gelijktijdig werd door wethouder Wilko van Tilborg de Trambaan heropend. Aan deze weg, waaraan ook de nieuwe appartementen gesitueerd zijn, is bijna tien maanden hard gewerkt.

De 18 huurappartementen die bij de Trambaan zijn verrezen zitten wat betref de huurprijs tot aan de zgn. 'liberalisatie grens'. Dit wil zeggen dat deze onder de huurtoeslag grens zitten. Ze zijn vlakbij het oude centrum van het dorp gelegen. Op loopafstand zijn alle voorzieningen aanwezig. De ruime appartementen zijn van alle gemakken voorzien en zijn derhalve ook prima geschikt voor 55 plussers. De eerste paal ging destijds gelijktijdig de Strijense grond in met de eerste paal voor de reeds eerder opgeleverde Lidl supermarkt. De bouw van het gehele project kwam voor rekening van een lokale aannemer, namelijk de firma P&G Hoogwerff BV uit Strijen. BT Architecten uit Breda 'tekende' voor het fraaie ontwerp. De appartementen en de supermarkt zijn gerealiseerd op de locatie waar vroeger een (voormalig) schoolgebouw en een gymzaal stonden. De supermarkt werd door HW Beheer ontwikkeld voor Lidl Nederland GmbH. Zowel de nieuwe (huur)appartementen als de nieuwe supermarkt leveren een bijdrage aan de structurele leefbaarheid in het dorp.

Wethouder Van Tilborg stond in zijn toespraak nog even stil bij de heropening van de Trambaan: 'Er is tien maanden heel hard gewerkt door aannemingsbedrijf Kuipers Infra aan deze weg. En daarnaast moest onder andere ook de riolering worden vervangen en van een regenwater riool voorzien. Wij denken dat de herinrichting van de Trambaan enerzijds een bijdrage levert aan de doorstroming, maar zeker ook aan de veiligheid.' Vervolgens onthulde hij het gloednieuwe naambordje voor de 'Striene', dat nu een zijstraat van de Trambaan is geworden. Hierna werden de officiële eerste sleutels overhandigd aan de heer en mevrouw Valk, die uit handen van Richard Polder ook nog een mooie bos bloemen mochten ontvangen. Vervolgens werd in de hal van het appartementencomplex nog een prachtige fotocollage onthuld met foto's van het oude en 'nieuwe' Strijen. Deze collage was samen met een fraai boekwerk geschonken door de aannemer, de firma P&G Hoogwerff BV. Voor deze lokale aannemer was het uiteraard ook mooi om middels de bouw van dit project een deel van de toekomstige geschiedenis van het dorp vorm te kunnen geven. Na alle officiële 'plichtplegingen' werden buiten alle genodigden, waaronder bewoners van de Trambaan en de huurders getrakteerd op een hapje en een drankje. En onder een stralende zon kon men nog even napraten.Deel dit bericht met je vrienden!