logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VakantieBieb ruim voor zomervakantie open'
04jun 2015

VakantieBieb ruim voor zomervakantie open

Speciaal voor basisscholen en liefhebbers van het spannende boek gaat de VakantieBieb-app dit jaar al op 1 juni open.
Kinderen die tijdens de zomervakantie bijna niet lezen, lopen de kans maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terug te vallen in hun leesontwikkeling. Lezen in de zomer is daarom belangrijk en dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek. De VakantieBieb-app is vanaf vandaag gratis beschikbaar in een Android versie en via Google Play te downloaden.

De iPhone en iPad-versie volgt de komende dagen ook in de App Store.

Titels voor jongeren

De VakantieBieb heeft ook nu weer grappige, avontuurlijke en spannende boeken, een leuke collectie met voor elk wat wils. Kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar kunnen bijvoorbeeld Dolfje Weerwolfje lezen van Paul van Loon of Botel Bibalo, een spetterend begin van Vivian den Hollander. Voor kinderen tussen 9 – 12 jaar is er o.a. Mees Kees op de planken van Mirjam Oldenhave of De grijze jager, de ruïnes van Gorlan van John Flanagan. Ook voor jongeren ouder dan 12 jaar staan leuke boeken klaar.

De Bibliotheek heeft voor basisscholen een lespakket ontwikkeld, met allerlei suggesties om leerlingen vanaf 6 jaar in de maand juni klassikaal kennis te laten maken met de VakantieBieb, zodat ze in hun zomervakantie met plezier gaan lezen. Ook met ansichtkaarten worden docenten en ouders geattendeerd op deze leesmogelijkheid. Inmiddels bestelden al meer dan 1.400 basisscholen pakketten.

Maand van het spannende boek

Omdat juni de maand van het spannende boek is staan er nu al diverse spannende boeken voor volwassenen in de VakantieBieb, zoals De aanslag van David Baldacci, de bestseller Als padden schreeuwen van Lieneke  Dijkzeul, In mijn bloed van Lisa Unger en Drift van Marion Pauw.

Volledig leespakket in VakantieBieb

Vanaf 1 juli voegt de Bibliotheek romans, taalgidsen en tijdschriften aan het pakket toe. Dan is het totale leespakket gratis en voor iedereen beschikbaar. De VakantieBieb blijft open t/m 31 augustus. In voorgaande jaren maakten 345.000 mensen gebruik van de VakantieBieb en downloadden zij in totaal 2,5 mln e-books.

Lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel (ePub-versie) van de e-books in een aangepast lettertype lezen.

Over de KB

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is de nationale bibliotheek van Nederland en brengt mensen en informatie samen. De KB is verantwoordelijk voor de nationale digitale bibliotheek en een toekomstbestendig (openbaar) bibliotheekstelsel en ontwikkelt producten en diensten voor het brede publiek.



Deel dit bericht met je vrienden!