logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Normen en waarden in De Meerwaarde'
22mei 2015

Normen en waarden in De Meerwaarde

‘Aardig, netjes en rustig’. Als het aan basisschool De Meerwaarde in Strijen ligt, gedragen alle inwoners van het dorp zich binnenkort naar deze drie waarden.

De Meerwaarde hecht groot belang aan normen en waarden. Op school hangen posters, in iedere klas worden regels en afspraken gemaakt die passen bij ‘Aardig, Netjes en Rustig’ en elke maand staat een van deze waarden in de hele school centraal. Door telkens regels en afspraken te koppelen aan deze drie woorden is er veel herkenning en begrijpen leerlingen, ouders en leerkrachten elkaar veel beter. Dit leidt tot positief gedrag.

Omdat De Meerwaarde van mening is dat regels en afspraken die passen bij Aardig, Netjes Rustig niet alleen op school een positief effect kunnen hebben maar ook binnen het hele dorp heeft de school besloten ‘naar buiten te gaan’. „We moeten ons immers allemaal gedragen en niet alleen als we op school zijn,” legt directeur Marianne de Man uit. Ze wijst daarbij op een bekende uitspraak ‘It takes a whole village to raise a child’.

De school heeft op dinsdag 19 mei de actie gepresenteerd aan de wethouder Onderwijs. Op het voorstel van de school om bordjes te plaatsen en posters te hangen op plekken waar veel mensen komen zoals bushaltes, speeltuinen en de skatebaan, heeft de wethouder positief gereageerd. De school heeft daartoe een afbeelding ontwikkeld.

Binnenkort gaat een delegatie van de school praten met jongerencentrum De Klep, de bibliotheek en de voetbalvereniging over het belang van het hanteren van normen en waarden. Alle andere verenigingen en instellingen in Strijen zullen ook worden benaderd met het verzoek bordjes of posters op te hangen. De school hoopt dat hierdoor bij alle inwoners herkenning op zal treden.

Deze actie is niet eenmalig: „We zullen contact houden met alle instanties om te kijken of het gewenste effect wordt bereikt,” aldus De Man.
 Deel dit bericht met je vrienden!